Foto: Atrod iespaidīgu daudzumu nelikumīgās dziras (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts ieņēmumu dienests, All Rights Reserved

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas aprīļa vidū, veicot pārbaudi uz autoceļa Rīga-Ainaži, kādā Igaunijā reģistrētā automašīnā atklāja 20 kastes ar 400 pudelēm alkohola ar uzrakstu «Vodka Hļebnaja sļeza». Turpmākajās pārbaudēs atklājies, ka tas vēl nav viss.

Kā informē VID Sabiedrisko attiecību daļas galvenā speciāliste Evita Teice-Mamaja, veicot turpmāko informācijas pārbaudi, kāda uzņēmuma teritorijā Rīgā tika atklātas vēl 224 kastes ar 4480 pudelēm tāda paša alkohola, kā arī tukšas kartona kastes ar dažādu marku cigaretēm.

Par konstatēto pārkāpumu uzsākts kriminālprocess, kas otrdien turpmākās izmeklēšanas veikšanai pēc piekritības nosūtīts Valsts policijai.

Teice-Mamaja informē, ka VID muitas amatpersonas, veicot riska informācijas pārbaudi, 2014.gada 13.aprīlī uz autoceļa Rīga-Ainaži, Baltezera rajonā, veica pārbaudi kādai Igaunijā reģistrētai automašīnai, ko vadīja 1985.gadā dzimis Igaunijas iedzīvotājs. Pārbaudes laikā automašīnas bagāžas nodalījumā, pārsegtas ar melnu audumu, tika atklātas 20 kastes ar 400 pudelēm alkohola ar uzrakstu «Vodka Hļebnaja sļeza» ar kopējo tilpumu 200 litri.

Par konstatēto tika uzsākts kriminālprocess, bet automašīnas vadītājs un 1978.gadā dzimušais pasažieris ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Šobrīd abi Igaunijas iedzīvotāji ir atzīti par aizdomās turamām personām un viņiem ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Veicot turpmāko informācijas pārbaudi, 2014.gada 14.aprīlī kāda uzņēmuma teritorijā Rīgā tika atklātas vēl 224 kastes ar 4480 pudelēm tāda paša alkohola ar kopējo tilpumu 2240 litru, kā arī 336 tukšas kartona kastes marķētas ar «Jin Ling» (80 gabali), «FEST» (194 gabali), «Viceroy» (85 gabali) un «Premjer» (7 gabali) markas cigarešu nosaukumiem.

Kopumā izņemti 2440 litri alkohola un arī automašīna; izņemtās mantas nodotas atbildīgā glabāšanā Nodrošinājuma Valsts aģentūrai.

VID aicina: «Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par iespējamiem kontrabandas gadījumiem, VID aicina par to ziņot, zvanot uz VID anonīmo diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80009070, izvēloties tēmu «Kontrabanda», vai arī rakstīt uz e-pasta adresi parkapumi@vid.gov.lv.»

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu