Nirēji atklāj baisās nogrimušā prāmja pārmeklēšanas detaļas (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nirēji no Dienvidkorejā nogrimušā prāmja korpusa līdz šim ir izcēluši 150 cilvēku mirstīgās atliekas, vairums no viņiem ir bērni. Nirēji šādiem darbiem ir profesionāli sagatavoti, taču ne visi ir spēj ar šādu uzdevumu tikt galā, vēsta aģentūra «Reuters».

Peldot pa nogrimušā prāmja koridoriem un telpām, nirēji ir savienoti ar skābekļa padeves un komunikācijas kabeļiem. Meklēšanas darbu laikā viņiem galvenokārt jāpaļaujas uz savu tausti, jo prāmja iekšienē ir tumšs un redzamība ir tikai daži desmiti centimetru.

«Mēs esam trenēti strādāt apgrūtinātos apstākļos, taču ir grūti saņemt drosmi, kad mēs tumšajā ūdenī pamanām cilvēku ķermeņus,» aģentūrai savas izjūtas aprakstīja glābšanas darbos iesaistītais nirējs Hvangs Dai-siks.

Vairumam no ūdenī atrasto bērnu līķiem ir lauzti pirksti, kas norāda par pēdējo mirkļu izmisīgo cīņu mēģināt izglābties.

Nirēji prāmja korpusā var strādāt aptuveni stundu, gadījumā, ja skābekļa padeves vads nav sapinies vai apliecies ap kādu stūri. Ja tas notiek, nirējiem līdzi ir arī savs skābekļa balons, kurš pietiek vēl aptuveni 20 minūtēm, līdz brīdim, kad atskan brīdinājuma signāls.

Hvangs pastāstīja, ka viņa komanda līdz šim virspusē ir nogādājusi 14 cilvēku mirstīgās atliekas. «Mums pilnīgi viss ir jādara ar savām rokām, tas līdz šim ir bijis manas karjeras šausmīgākais un sirdi plosošākais uzdevums.»

Nogrimšanas brīdī uz prāmja bija 476 pasažieri, 339 no viņiem bija bērni, bet izglābties izdevās tikai 174 cilvēkiem. Tiek uzskatīts, ka pārējie, visticamāk, ir noslīkuši.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu