Cik «radoši» mēdz būt kontrabandisti (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: comofaz, CC BY-NC-SA 2.0

Kontrabandisti, pārvadājot narkotikas, nereti izdomā radošus paņēmienus to slēpšanai, liecina Iekšlietu ministrijas sniegtā informācija atbildīgajai Saeimas komisijai.

Saskaņā ar Muitas kriminālpārvaldes rīcībā esošo informāciju pagājušajā gadā lielākā daļa atklāto narkotisko vielu slēptas ceļojumu somās, apģērbā un personīgajās mantās. Pasta sūtījumos atklātajos gadījumos narkotiskās un psihotropās vielas tiek slēptas vēstulēs - parasti tās ir īpaši ievietotas apsveikuma kartiņās un saldumu iepakojumos, kompaktdisku vāciņos.

Sīkpaku pasta un kurjerpasta sūtījumu, kuros tiek atklātas narkotiskās un psihotropās vielas, pavaddokumentos parasti ir norādīts, ka sūtījumā ir kāda ķīmiska viela, tīrīšanas līdzeklis vai kosmētikas paraugi, bet šo sūtījumu vērtība parasti ir norādīta ļoti zema - līdz desmit ASV dolāriem.

Transportlīdzekļos narkotikas tiek slēptas tādā veidā, lai nepieciešamības gadījumā no tām varētu ātri atbrīvoties, vai arī paslēpjot tās transportlīdzekļos speciāli izveidotās konstrukcijās - riteņu arkās, sliekšņos, durvīs, degvielas tvertnēs un pārvietojamos gāzes balonos.

Tāpat atklāti gadījumi, kad apreibinošās vielas slēptas iekšējos orgānos.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu