Būtiski samazinājies Krievijas tūristu pieprasījums braucieniem uz Latviju (67)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Krievijas rubļa vērtības krišanās un ārpolitiskā situācija šajā pavasarī būtiski samazinājusi Krievijas tūristu pieprasījumus pēc ceļojumiem uz Eiropu, īpaši uz Latviju un Lietuvu, pavēstīja Krievija tūrisma industrijas savienības pārstāve Irina Tjurina.

Pieprasījums pēc ceļojumiem uz Eiropas valstīm maija brīvdienās - no 1.-10.maijam - Krievijā šogad samazinājies par 20-30%, salīdzinot ar attiecīgo laika periodu 2013.gadā.

Krievijas tūristu aktivitātes lejupslīde saistīta ar rubļa vērtības krišanos pret ārvalstu valūtām, kā arī ar ārpolitikas faktoriem.

Vislielāko Krievijas tūristu kritumu izjutīs Latvija un Lietuva, jo pieprasījums pēc maija brīvdienu braucieniem uz šīm valstīm nokrities teju līdz nullei, skaidroja Tjurina.

Salīdzinoši labāki rādītāji ir Igaunijai, kas spējusi piesaistīt Krievijas tūristus ar raito daudzkārtējo vīzu izsniegšanas kārtību un pieejamiem lidojumu savienojumiem.

Saglabājies stabils pieprasījums pēc atpūtas Čehijas un Ungārijas kūrortos, kā arī popularitāti nav zaudējuši ceļojumi uz Ēģipti, Taizemi un Vjetnamu.

Savukārt Krievijas tūristu pieprasījums pieaudzis ceļojumiem uz Armēniju, Gruziju, Uzbekistānu un Azerbaidžānu, kuras par maija brīvdienu galamērķiem izraudzījušies Krievijas tūristi, kas parasti devās uz Ukrainu un kas augstā eiro kursa dēļ nevar atļauties apceļot Eiropu, skaidroja Tjurina.

Komentāri (67)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu