Pērn ārzemēs aizturēti 34 Latvijas narkokurjeri (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rajesh_India, CC BY-NC-ND 2.0

Pagājušā gadā ārvalstīs par narkotisko un psihotropo vielu kontrabandu aizturēti 34 Latvijas valstspiederīgie, liecina Iekšlietu ministrijas sniegtā informācija Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā.

19 personas aizturētas ES valstīs - Polijā, Zviedrijā, Austrijā, Vācijā, Francijā, Grieķijā, Lietuvā un Nīderlandē.

Krievijā aizturētas piecas personas, bet Dienvidamerikas valstīs Peru, Argentīnā un Brazīlijā notverti četri narkokurjeri. Turcijā aizturētas trīs personas, Norvēģijā divas personas, bet Nīderlandes karalistei piederošajā Arubas salā aizturēts viens Latvijas iedzīvotājs.

2011.gadā ārvalstīs tika aizturēti 65 Latvijas valstspiederīgie, bet 2012.gadā - 37 personas.

Minētā nelegālā tirgus iezīme tomēr paliek aktuāla valsts sociālekonomisko apstākļu kontekstā. Aizturēto kurjeru skaits provizoriski ir lielāks, jo informācija par personas aizturēšanu tiek oficiāli noformēta tikai ar tās piekrišanu.

Valsts policija šobrīd arī izmeklē divus kriminālprocesus par narkokurjeru vervēšanu, taču plašāku informāciju atturējās izpaust.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu