Daugaviņš atklāti par Maskavu: Iespējams, smagākais lēmums karjerā (102)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vakardienas ziņa, ka Kaspars Daugaviņš atstāj Šveici un pārceļas uz Krieviju saviļņoja ne tikai Latvijas un Eiropas hokeja laukumus, bet arī Ziemeļamerikas klubu menedžerus. Jā, tieši tā, jo arī okeāna otrā pusē Kaspars tika (ir) gaidīts, tomēr šoreiz biļeti nācās pirkt uz Maskavu un NHL klubu šefi latvieti kādu brīdi savā pusē neredzēs.

Ar Kasparu šogad jau reiz sanāca tikties, kad janvārī uzbrucējs piedalījās Šveices «Winter Classic». Likās, ka Ženēvā Daugaviņš ir iedzīvojies tā, ka viņu prom no turienes neizdosies dabūt ilgi, tomēr jau pēc vienas nospēlētas sezonas «Servette» klubs palika bez sava līdera.

«Šis bija ļoti grūts un smags lēmums, iespējams, grūtākais manā karjerā,» sazvanīts pa telefonu neilgi pēc pievienošanās Maskavas «Dinamo» teic uzbrucējs, kura balsī tomēr jūtams neliels sarūgtinājums, jo atstāta hokeja paradīze Šveice.

«Viegli nebija. Par šo soli domāju ļoti ilgi, tas noteikti nebija vienas dienas lēmums. Vai tie ir Harija Vītoliņa nopelni, ka esmu nokļuvis Maskavā? Vai Oļega Znaroka? Domāju, ka vairāku apstākļu sakritība,» saka Daugaviņš.

«Tas nenotika tā pēkšņi. Jau pirms ilgāka laika man piezvanīja Vītoliņš un sacīja, ka vēlas mani redzēt klubā. Toreiz pateicu, ka man nepieciešams laiks, lai apdomātu šo piedāvājumu. Grūti pateikt, cik daudz savā starpā šajā darījumā tika iesaistīti klubi no Rīgas un Maskavas (Daugaviņš KHL piederēja Rīgai - M.L.), bet es saņēmu konkrētu piedāvājumu, kuram vēlāk piekritu. Bija piedāvājumi arī no Šveices klubiem, tajā skaitā no Ženēvas, taču apsverot visus plusus un mīnusus izlēmu doties uz Maskavu. Jā, tā ir taisnība, ka Šveicei kopumā bija maz mīnusu un man ļoti patika spēlēt tur, čempionāta līmenis ir augsts, taču uzskatu, ka man tagad ir iespēja spert soli uz augšu un spēlēt komandā, kurai ir augsti mērķi un kura cīnās par medaļām. Apsverot situāciju secināju, ka man un ģimenei šis ir labākais variants. Jauns izaicinājums manā karjerā.»

Daugaviņš nenoliedz, ka izvēle par labu Maskavai notikusi arī tādēļ, ka klubam ir laba slava un tas divreiz ieguvis Gagarina kausu. Tāpat ilgāk liedza gaidīt atšķirīgie sastāva komplektēšanas termiņi.

«Ja tu man jautā par iespēju atgriezties NHL, tad ticu, ka es tur varētu spēlēt. Jāatzīst, ka KHL klubi sastāvus sāk komplektēt pavasarī un vasaras sākumā, kamēr NHL komandas spēlētājus pārbauda vasaras nometnēs un pirmssezonas treniņos met acis arī uz jaunajiem hokejistiem. Gaidīt un cerēt, ka vasaras beigās man kaut ko piedāvās... Šo cerību es izmantoju citādāk un pārvērtu realitātē, noslēdzot līgumu ar «Dinamo» pavasarī.» Jāpiebilst, ka līdz 1.jūlijam Kasparam tik un tā nebūtu iespēja noslēgt līgumu ar NHL klubu, lai gan interese par uzbrucēja pakalpojumiem Ziemeļamerikā nav mazinājusies.

«Būs patīkami uzspēlēt tagad kopā ar Mārtiņu (Karsumu). Nezinu, vai klubā paliks Leo Komarovs un mēs tiksim salikti vienā maiņā, jo redzēju, ka Leo pie sevis grib redzēt NHL klubi. Cik zinu, viņam nav līguma ar «Dinamo»,» norādīja Daugaviņš.

Oficiālos treniņus ar jauno klubu spēlētājs varēs sākt brīdī, kad KHL reglaments to ļaus, bet līdz tam uzbrucējam priekšā pasaules čempionāts Minskā un vairāku nedēļu atpūta vasarā.

Komentāri (102)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu