Separātistu līderis Slovjanskā draud spīdzināt ķīlniekus un slepkavot citādi domājošos (185)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Prokrievisko separātistu līderis Vjačeslavs Ponomarevs, kas pats sevi pasludinājis par Slovjanskas mēru, piedraudējis darīt visu, lai nepieļautu Ukrainas prezidenta vēlēšanas, tostarp turpināt cilvēku nolaupīšanu un spīdzināt ķīlniekus.

«Mēs darīsim visu nepieciešamo, lai vēlēšanas [Ukrainas] dienvidaustrumos nenotiktu,» intervijā krievu tīmekļa izdevumam «Gazeta.ru» paziņojis Ponamarevs.

Uz žurnālistes precizējošo jautājumu krievu kriminālnoziedzniekiem raksturīgā leksikā separātistu līderis paskaidrojis: «Saņemsim kādu gūstā un pakārsim aiz olām. Reāli, saproti?»

Turklāt Ponamarevs piesolījis sākt citādi domājošo iznīcināšanu, norādot, ka tā esot «skarba dzīves realitāte».

Bandītiem bieži vien raksturīgā stilā «brašais vadonis» tūlīt pat kļuvis sentimentāls un paziņojis, ka esot «ļoti labs cilvēks» un mīlot «savus bērnus un savu mammu».

Tomēr ir pamats bažām, ka Ponamareva sacītais jāņem nopietni, jo separātistu rokas Slavjanskā, domājams, jau ir asinīs.

19.aprīlī Slovjanskas apkārtnē tika atrasti divu vīrieši līķi ar spīdzināšanas pēdām.

Kā paziņojis Ukrainas Drošības dienests (UDD), ar šo cilvēku spīdzināšanu un noslepkavošanu ir saistīts separātistu grupējums, kas sagrābis Slovjanskas UDD ēku.

Otrdien viens no noslepkavotajiem tika atpazīts kā Horļivkas pilsētas domes deputāts Vladimirs Ribaks, kas pārstāvēja prorietumniecisko partiju «Batkivščina» («Tēvzeme»).

UDD preses dienests trešdien paziņoja, ka rīkojumu Ribaku noslepkavot esot devis Krievijas pilsonis un Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) apakšpulkvedis Igors Bezlers, kas pazīstams ar iesauku «Bess» («Velns»).

Komentāri (185)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu