Baisā traģēdija, nogrimstot prāmim: Bērni par savu paklausību samaksāja ar dzīvību (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Traģēdijā Dienvidkorejā apstiprināta jau 159 cilvēku nāve, vēstī ārvalstu mediji. Tikmēr zināms, ka, iespējams, atrasts zēns, kurš pirmais ziņoja atbildīgajiem dienestiem par notikušo.

«Reuters» vēstī, ka pirmais zvans saņemts no kāda zēna, kurš ar trīcošu balsi paziņojis, ka, viņaprāt, prāmis ir nokļuvis nelaimē.

«Izglābiet mūs! Mēs esam uz prāmja un man šķiet, ka tas grimst,» sacījis zēns.

Glābšanas dienestu pārstāvji lūguši, lai viņš nodod klausuli kapteinim, uz ko zēns atbildējis: «Jūs domājat skolotājai?» Mediji atzīmē, ka korejiešu valodā vārds «kapteinis» un «skolotājs» tiek izrunāts līdzīgi.

Tiek vēstīts, ka lielākā daļa izdzīvojušo izglābās tāpēc, ka izskrēja uz klāja un ielēca glābšanas laivās, bet daudzi bērni nepameta savas kajītes bez pieaugušo atļaujas, kā tas ir pieņemts Dienvidkorejā. Galu galā bērni par savu paklausību samaksāja ar dzīvību.

Jāatgādina, ka prāmis «Sewol» avarēja pagājušajā trešdienā. Uz klāja atradās 476 pasažieri, no kuriem izdzīvoja 174. Vēl 143 cilvēki tiek uzskatīti par bezvēsts pazudušiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu