Notiks Dikļu pils mūzikas festivāls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

28. jūnija pēcpusdienā Dikļu pils parkā notiks 1. pils mūzikas mini festivāls, kurā piedalīsies Rīgas Improvizācijas teātris, «Sus Dungo», El Mars, «The Sound Poets» un Shipsi.

«Sus Dungo» ir neatkārtojams dārgums Latviešu neatkarīgajā mūzikā, sauktas par «indie popa fejām» un «dūdiņroka pārstāvēm». 7 jaunās dāmas ar plašu instrumentu klāstu, ieskaitot akordeonu, arfu, flautu, meitenīgi dzidrām balsīm atstāj neaizmirstamu iespaidu un jūtīgu skatuves tēlu. «Sus Dungo» ir svaiga elpa mūzikā, jaunības, patiesas brīvības un improvizācijas pildīta. Nemainīgi siltā atmosfēra mijas ar patiesu uzstāšanos un oriģinālu mūziku 2012.gada 7.jūnijā «Sus Dungo» izdeva savu pirmo studijas ierakstu «Rasā pēdas», kas saņēmis atzinīgus vērtējumus no Latvijas mūzikas kritiķiem, sirsnīgu atbalstu no klausītājiem, un apbalvots kā Latvijas ierakstu «Gada debija 2012».

El Mars ir latviešu komponists, izpildītājs un producents. Lielāku klausītāju loku ieguva ar albuma «Viegli“ izdošanu, kur Raimonds Gusarevs (El Mars) ir autors dziesmai «Varenā Tumsa“ un līdzautors dziesmai «Nepārtraukti Nenorimti“ kā arī ir veicis šī albuma ierakstu un producēšanu. Pēdējo albumu ar nosaukumu «Mind Heroes» El Mars izdeva 2012. gadā.

«The Sound Poets» stāsts sākās 2011. gada vasarā, kad divi draugi, Jānis – melodijas un skanējuma radītājs kopā ar Normundu, kurš ir elektriskās ģitāras virtuozs, nolēma izveidot grupu «The Sound Poets».

Viņu pirmā kopdziesma «Emīlija» ievirzīja grupu starmešu gaismā, un nepagāja ilgs laiks, kad vietējie mūzikas eksperti pasludināja šo dziesmu par iespējams labāko 2012. gada pop-roka dziesmu. Tomēr nākamais singls «Kalniem pāri» piesaistīja vēl lielāku klausītāju uzmanību – singls vairākas nedēļas pēc kārtas uzturējās radio topu virsotnēs, grupa tika ielūgta atklāt Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu pasniegšanas ceremoniju, tam drīz sekoja arī pirmie uzaicinājumi piedalīties 2012. gada vasaras festivālos. Lielisks veids, kā noslēgt 2011.gadu, bija uzrīkot koncertu, kas tika izpārdots līdz pēdējai biļetei.

«Instrumenti», kas ir viena no pēdējo gadu veiksmīgākajām grupām Baltijā, mūziķis Shipsi jeb Jānis Šipkēvics juniors iepazīstina ar jaunas mūzikas projektu, kas vienu no pirmajiem koncertiem šovasar piedzīvos tieši Dikļu pils festivāla laikā.

Daudzi mūzikas eksperti Shipsi balsi nodēvējuši par vienu no interesantākajām mūsdienu mūzikā. Shipsi jau izsenis bijis daļa no vairākiem starptautiskiem eksperimentālas mūzikas projektiem, to skaitā islandiešu «tonik», kā arī «Sound Collective Farm», kurā kopā apvienojušies mūziķi no Itālijas, Krievijas un Islandes.

Shipsi, kura pirmās talanta izpausmes meklējamas baroka un mūsdienu akadēmiskajā mūzikā, ar savu skaņu pasauli klausītājus ieved savādā realitātē, kur dzirdamas gan arfas skaņas, gan trokšņi, gan arī balss un drone ģitāras vibrācijas.

Festivāls durvis vērs plkst. 13:00.

Festivāla biļetes cena 20 EUR / 14.05 Ls. Biļetes pieejamas Dikļu pilī un Biļešu paradīzes kasēs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu