Tūkstošiem rīdzinieku cieš divu uzņēmumu cīņas dēļ (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Peter Gerdes, CC BY-NC-ND 2.0

Divu interneta pakalpojumu sniedzēju sāncensības dēļ pāris tūkstošiem rīdzinieku rēķinus patlaban piesūta vienlaikus abas kompānijas - SIA «Simtel» un SIA «Prolain», draudot nemaksāšanas gadījumā atslēgt internetu, šodien raksta laikraksts «Neatkarīgā».

Abu komersantu īpašnieki Vadims Ivanovs un Oļegs Radčenko savulaik bijuši biznesa partneri, bet nu sākuši cīņu par klientiem.

Kā pārliecinājusies «Neatkarīgā», zvanot uz klientu tālruņa numuru, tiek saņemta atbilde - «Simtel» klausās, taču operatore pamāca maksāt to rēķinu, ko atsūtījusi firma «Prolain».

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) praksē šāda konfliktsituācija risināma pirmo reizi, un ir pat šaubas par tās piekritību. Iespējams, šis ir patērētāju tiesību aizskārums, nevis elektronisko sakaru likuma pārkāpums, norāda laikraksts.

SPRK Pakalpojumu kvalitātes nodaļas vadītājs Aleksandrs Čerņakovs-Neimarks laikrakstam skaidro, ka salīgtais pakalpojums klientiem tiek nodrošināts, arī par kvalitāti nav sūdzību - tikai nauda tiek prasītā dubultā. «Te drīzāk izskatās pēc krāpniecības,» spriedis eksperts.

Sūdzības no iedzīvotājiem saņemtas gan SPRK, gan Patērētāju tiesību aizsardzības centrā (PTAC), kas, visticamāk, ierosinās pārbaudi. SPRK eksperts norāda, ka jāmaksā ir tam piegādātājam, ar ko ir noslēgts līgums.

Abas konfliktējošās firmas nav Latvijas Interneta asociācijas biedri, arī Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijā par tām nekas nav zināms, vēsta «Neatkarīgā».

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu