«Re&Re» uzvar iepirkumā par papildu darbiem Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (28)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Būvfirma SIA «Re&Re» uzvarējusi Rīgas domes Īpašumu departamenta iepirkumā par tiesībām veikt Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (LNMM) ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunas būvniecības papildu darbus, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

«Re&Re» sarunu procedūrā uzvarējusi ar piedāvāto līgumcenu 1 139 154,99 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Iepirkums paredzēja papildu būvdarbus/piegādes/pakalpojumus, kas sākotnēji netika iekļauti līgumā, bet kuri neparedzamu apstākļu dēļ kļuvuši nepieciešami iepriekš noslēgtā līguma izpildei.

Jau ziņots, ka LNMM rekonstrukcijas darbi varētu ieilgt aptuveni par vienu gadu, bet projekta izmaksu kāpums pagaidām nav prognozējams. Ja sākotnēji būvdarbus muzejā bija plānots pabeigt līdz 2015.gada vidum, tagad varētu runāt tikai par 2015.gada beigām vai 2016.gada vidu. Precīzu termiņu būvnieki un Rīgas dome varētu nosaukt augustā.

Lai nezaudētu LNMM rekonstrukcijai piesaistīto Eiropas Savienības finansējumu, Rīgas domei nāksies vērsties projektu pārraugošajā institūcijā, lai lūgtu pagarināt projekta termiņu.

Ne būvnieki, ne projektētāji pagaidām nevar pateikt, kādas būs papildu izmaksas, ko radījuši neparedzēti apstākļi - gruntsūdeņu spiediens un vēsturiskās ēkas plaisāšana. Sākotnēji tika paredzēts, ka LNMM rekonstrukcija izmaksās 34,15 miljonus eiro, taču šo summu nāksies palielināt.

Jau ziņots, ka kļūdainu hidroģeoloģisko datu dēļ radušies sarežģījumi ar gruntsūdeņiem. Kā pastāstīja būvnieki, vienā no pazemes apjoma pamatu pāļu urbumiem stundā augšup sūkušies 25 kubikmetri ūdens, līdz ar to nācies saīsināt enkurpāļu dziļumu un gandrīz uz pusi palielināt pamatplāksnes biezumu.

Līgums par LNMM rekonstrukciju un restaurāciju ar SIA «Re&Re» noslēgts pirms gada, 24.janvārī, bet muzeja darbība pārtraukta 12.februārī - drīz pēc tam ēkā darbu sāka būvnieki.

Muzeja ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves projekta pasūtītāji ir Rīgas domes Īpašumu departaments, būvprojekta autori ir Lietuvas arhitektu birojs «Processoffice», savukārt būvniecības un restaurācijas darbus veiks būvfirma «Re&Re».

LNMM ēkā sākti rekonstrukcijas un restaurācijas darbi, kuru gaitā līdzās muzejam parka pusē tiks izbūvēts divstāvu pazemes apjoms ar restaurācijas darbnīcām, noliktavām un trim jaunām izstāžu zālēm.

Projektā kopumā paredzēts ieguldīt vairāk nekā 34 miljonus eiro, no kuriem aptuveni 21,3 miljoni eiro ir Rīgas domes finansējums, 13,1 miljons eiro - Eiropas Savienības līdzekļi, bet valsts piešķirtais finansējums ir 346 000 eiro. Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis - LNMM galvenā ēka - bez kapitālā remonta ir kalpojusi jau 107 gadus kopš tās atvēršanas dienas 1905.gada 16.septembrī.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu