Pianists Vestards Šimkus iesaka nekoncentrēties uz augstiem mērķiem (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pianists Vestards Šimkus iesaka nekoncentrēties uz augstiem dzīves mērķiem, bet gan katru nākamo darāmo lietu. Kā intervijā «Rietumu radio» sacīja Šimkus, nevar iedomāties mērķi un gribēt to sasniegt, ja nekoncentrējas uz katru nākamo atrisināmo lietu.

«Mērķis vienmēr attālinās un padara skatu uz dzīvi diezgan bezcerīgu, jo vienmēr šķiet, ka tavs lielais mērķis ir vēl aizvien nesasniegts, līdz ar to tu skaties visām mazajām lietām pāri,» sacīja Šimkus, norādot, ka viņš kā mūziķis veidojas tieši no mazajām lietām, kā ikdienā tiek atrisināta katra problēma, kuru izvirza skaņdarbs.

Jebkurš cilvēks ik dienu saskaras ar grūtībām un jebkuram vienmēr jāizdomā paņēmieni, kā tās atrisināt, sacīja Šimkus, atzīstot, ka arī viņam nākas saskarties ar tehniski sarežģītiem skaņdarbiem, taču tādā gadījumā «jāmēģina, kamēr sanāk».

Šimkus stāsta, ka ir sevi pieradinājis vienkārši koncentrēties uz katru nākamo koncertu, katru nākamo repertuāru, priecājoties par to, ka viņam ir iespēja darīt to, kas patīk.

«Es baudu procesu un iesaku to darīt arī saviem kolēģiem,» sacīja Šimkus.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu