Ukrainas drošībnieki aizturējuši divus Krievijas diversantus (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas Drošības dienests (UDD) trešdien par Ukrainas teritoriālās vienotības apdraudēšanu aizturējis divus Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) pulkveža Igora Strelkova diversantu grupas biedrus, pavēstīja UDD preses dienesta priekšniece Marina Ostapenko.

Viens no aizturētajiem ir Ukrainas, otrs - Krievijas pilsonis.

Aizturētais Ukrainas pilsonis organizējis administratīvo ēku sagrābšanu Doņeckas apgabala Artemivskā un Slovjanskā. Darbības esot koordinējusi Krimas partija «Krievu vienotība» un GRU izlūkošanas un diversiju grupas biedri.

Viņš bijis atbildīgs par ekstrēmistu apgādāšanu ar šaujamieročiem un pretestības organizēšanu.

Aizturētais Krievijas pilsonis Ukrainā iekļuvis, izmantojot «aizsega» dokumentus - kāda Ukrainas pilsoņa pasi.

Krievijas pilsonis ir tehniskais speciālists, kurš atbild par sakaru šifrēšanu, un viņa rīcībā ir svarīga informācija par diversantu darbību Ukrainā.

Pēc minēto personu aizturēšanas viņu līdzgaitnieki centušies pārtvert automobili, kurā vesti arestanti.

Aizturēšanas gaitā likumsargi izņēmuši datortehniku un sakaru līdzekļus.

UDD, kā jau iepriekš tika ziņots, konstatējis, ka Doņeckas apgabala Horļivkas domes deputāta partijas «Batkivščina» («Tēvzeme») biedra Volodimira Ribaka slepkavībā ir iejaukta Strelkova diversantu grupa un GRU apakšpulkvedis Igors Bevzļers.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki šomēnes Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes sākušas pretterorisma operāciju.

Ukrainas, Krievijas, Eiropas Savienības un ASV sarunās 17.aprīlī Ženēvā tika pieņemts komunikē par situācijas normalizāciju Ukrainā. Tajā iekļauta prasība par visu nelikumīgo grupējumu atbruņošanu un nelikumīgi ieņemto ēku atbrīvošanu.

Tomēr prokrieviskie separātisti, kas darbojas Austrumukrainā, atteikušies nolikt ieročus un atbrīvot sagrābtās ēkas, pieprasot, lai vispirms atkāpjas Kijevas valdība. Arī Krievija līdz šim nav neko darījusi, lai stabilizētu situāciju Ukrainā. Tā vietā Maskava turpina turēties pie savas agresīvās retorikas un izvirzīt Kijevai starptautiskajā praksē nepieņemamas un absurdas prasības.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu