Kurtinaitis atzīts par VTB līgas labāko treneri

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas basketbola kluba Maskavas apgabala «Himki» galvenais treneris Rims Kurtinaitis šodien nosaukts par VTB Vienotās basketbola līgas (VBL) sezonas labāko treneri, informē turnīra rīkotāji.

Labāko treneri izvēlējās īpašs basketbola ekspertu panelis, kurā bija septiņas šī sporta veida leģendas no piecām šajā turnīrā startējošajām valstīm. Latviju pārstāvēja valsts čempionvienības sieviešu basketbolā «Cēsis» galvenais treneris Armands Krauliņš.

Kurtinaitis savā īpašumā ieguva četras no septiņām balsīm, kamēr otrais ar divām balsīm palika cita krievu kluba Kazaņas «Unics» itāliešu speciālists Andrea Trinkjēri, kurš trešdien tika nosaukts par Eiropas kausa šīs sezonas labāko treneri. Tikmēr vienu balsi saņēma Krievijas čempionvienības Maskavas CSKA vadītājs itālietis Etore Mesina.

VTB līgas regulārajā turnīrā Kurtinaiša vadītā «Himki» B apakšgrupā izcīnīja pirmo vietu, 18 spēlēs nezaudējot ne reizi, turklāt divas reizes šim klubam izdevās pārspēt vareno CSKA.

«Individuālās balvas mani īpaši neinteresē,» izteicies Kurtinaitis. «Tikai daru savu darbu un cenšos to paveikt labi. Protams, neslēpšu, ka par izrādīto atzinību esmu priecīgs. VTB līgā spēlē ne tikai Krievijas komandas, bet arī vadošie klubi no Austrumeiropas, līdz ar to saņemt labākā trenera titulu ir liels gods.»

Kā zināms, lietuviešu speciālists iepriekš savā karjerā strādājis arī ar Latvijas klubu «VEF Rīga».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu