Straujuma: Ja Latvija nebūtu iestājusies ES, mēs šeit būtu vieni (109)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Atskatoties uz desmit Eiropas Savienībā (ES) pavadītajiem gadiem, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) saskata vairāk pozitīvu nekā negatīvu ieguvumu. «Ja Latvija nebūtu iestājusies ES, mēs šeit būtu vieni,» sacīja Straujuma.

Atrašanās ES Latvijai ir jo īpaši svarīga patlaban saistībā ar valsts drošību un notikumiem Ukrainā, medijiem šodien sacīja Straujuma.

Nenovērtējams ieguvums ir arī iespēja apsaimniekot ES fondu līdzekļus, kas Latvijā ienākuši ļoti lielos apjomos. «Ir skaidrs, ka tas ir daudz vairāk, nekā mēs maksājam mūsu iemaksas ES,» uzsvēra premjerministre.

Kā spilgtu piemēru viņa minēja subsīdijas lauksaimniekiem - iestājoties ES, Latvija spēj zemniekiem maksāt desmit reizes lielākas subsīdijas nekā laikā, kad bija ārpus ES dalībvalstu pulka. Tāpat investīcijas, kas veiktas uzņēmējdarbības vidē, izglītībā un sociālajā jomā, ir nenovērtējamas, uzskata valdības vadītāja.

Tomēr ir arī negatīvās iezīmes. Viena no redzamākajām ir brīvā darbaspēka kustība. Tas pavēra iespēju Latvijas iedzīvotājiem meklēt darbu ārpus Latvijas robežām, un Latvija zaudēja lielu skaitu iedzīvotāju. «No vienas puses, Latvijai tas ir zināms zaudējums, ka mūsu cilvēki aizbrauc prom, bet cilvēkiem tās ir iespējas nopelnīt vairāk,» viņa atzina.

«Uzskatu, ka iestāšanās ES bija ļoti svarīga Latvijai. Ja mēs nebūtu ES, mēs šeit būtu vieni,» noteica Straujuma.

Komentāri (109)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu