Odesā aptuveni tūkstotis protestētāju ielenkuši milicijas pārvaldi (514)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Svētdien Odesā aptuveni tūkstotis prokrieviski noskaņotu mītiņotāju aplenkuši milicijas pārvaldes ēku.

Dodoties uz milicijas pārvaldi, protesētāji skandēja «Odesa – krievu pilsēta», «Nost ar huntu», «Odesa» un tamlīdzīgus. Protestētāji izkliedz milicijai adresētus apvainojumus, pieprasa, lai tie nostātos uz ceļiem.

Situācija ap milicijas pārvaldi ir saspringta. Ap ēku atrodas daudz agresīvi noskaņotu jauniešu, kuriem ir rokās elektrošoki. Viņi arī draud žurnālistiem, pieprasot uzrādīt apliecības.

Protestētāji izsituši vairākus pārvaldes logus, taču mēģinājumi iekļūt tās iekšienē bijuši neveiksmīgi, vairākiem desmitiem izdevies iekļūt tikai iekšpagalmā.

Tikmēr milicija sākusi atbrīvot cilvēkus, kas tika aizturēti pēc piektdienas notikumiem. Aizturētie iet caur mītiņotāju koridoru, kuri aplaudē viņiem un sauc «Odesas varoņiem – slava» un «Malači».

Kā ziņots, piektdien notikušajā ugunsgrēkā Odesas Arodbiedrību namā un konfrontācijā starp Ukrainas vienotības atbalstītājiem un prokrieviski noskaņotajiem aktīvistiem gāja bojā 46 cilvēki, bet slimnīcās palīdzība sniegta 214 cilvēkiem.

Pilsētā izsludinātas triju dienu sēras.

Ukrainas Drošības dienests (UDD) iepriekš jau pavēstīja, ka nekārtības Odesā koordinējušas diversantu grupas no Krievijas un tajās piedalījušies nelikumīgi bruņotie grupējumi no Piedņestras, bet šos notikumus finansējis bijušais Ukrainas vicepremjers Sergejs Arbuzovs un bijušais ieņēmumu un nodokļu ministrs Aleksandrs Kļimenko.

Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks svētdien apsūdzējis drošības spēkus, ka tie nav apturējuši vardarbību Odesā.

Komentāri (514)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu