«… lieliska iespēja Rīgai!» (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slavenais eksperts Afkhami Nassers par vērtīgo orientālo paklāju ekskluzīvo izpārdošanu no Hamburgas brīvostas

Vēl nebijusi orientālo paklāju tiešā pārdošana gala pircējiem Rīgā, par ko jau iepriekš bija plaši ziņots presē, piedāvā vairākas priekšrocības – mājokļu interjera pazinējiem Daugavas namā Ganību dambī 24D Ziemeļu rajonā ir iespēja izdevīgi iegādāties augstvērtīgus, rokām darinātus paklājus.

Nassera kungs, daudzu mazumtirgotāju attieksme pret maksājumu veikšanu, acīmredzot ir īpaši problemātisks jautājums, tādēļ starptautiskā mērogā strādājošie lieltirgotāji no Hamburgas brīvostas izvēlas pārdot savus eksponātus gala pircējiem, jo tie parasti maksā uzreiz un pilnu cenu par preci. Kādēļ tas tā notiek?

Nassers: Paklāju tirgotāji kā augstvērtīgu preču piedāvātāji šobrīd paši saskaras ir ļoti lielām grūtībām. Liels skaits patērētāju pērk lētāko preci, un vairumā gadījumu nepievērš uzmanību kvalitātei, tādējādi augstas kvalitātes īstos piedāvājumus sajaucot ar nekvalitatīviem, nevērtīgiem izstrādājumiem.

Tātad pieredzējušiem izpārdošanu profesionāļiem tādas ekskluzīvas izpārdošanas kā Daugavas namā ir kā paradīze?

Nasser: Ne tikai viņiem! Šāda veida orientālo paklāju tiešā pārdošana ir svarīgākais gada notikums galvenokārt tiem cilvēkiem, kuri spēj novērtēt izmeklētu dzīvojamo vidi, jo iespēja redzēt šādas izcelsmes vērtīgus un unikālus eksemplārus tik lielā daudzveidībā vienā izstāžu zālē nepastāv pat Hamburgas brīvostā – kaut arī tā ir pasaulē lielākā īstu paklāju pārkraušanas vieta!

Vai varat to paskaidrot sīkāk?

Nassers: Ikviens labs interjera dizainers zina, ka patiesi augstvērtīgam iekārtojumam parasti tiek izvēlēti arī rokām darināti orientālie paklāji, līdzīgi kā gleznas vai ekskluzīva dizaina mēbeles. Līdz ar to ir māksla atrast ideāli piemērotus meistardarbus. Proti, augstvērtīgu paklāju vēl ir pietiekami daudz, taču tie glabājas dažādās pasaules malās. Bet šeit, Daugavas namā, šobrīd atrodama plašākā rokām darināto paklāju izlase Baltijā! Preču klāsts aptver gandrīz visu paklāju sortimentu – pat īstus dārgumus, kā, piemēram, zīda paklājus ar vairāk nekā 10 miljoniem rokām sietu mezglu vai arī gadsimtiem senus kolekciju eksemplārus ar muzejisku vērtību!

Jūs tikko minējāt, ka «vēl ir pietiekami daudz augstvērtīgu paklāju“. Kādēļ jūs sakiet «vēl»?

Nassers: Šī daiļamatniecības nozare ir izmirstoša, arī Austrumos mūsdienu jaunatne vairs nevēlas apgūt tradicionālos amatus un nevēlas samierināties ar to, ka viena paklāja siešana prasa vairāku gadu darba ieguldījumu. Jau pēc dažiem gadiem orientālo paklāju augstākajā sortimentā cenas eksplodēs, jo, neesot papildinājumam, pastāvošo eksponātu cenas automātiski pieaug.

Kādēļ Jūs ar šo izsmalcināto piedāvājumu izvēlējāties tieši Daugavas namu Ziemeļu rajonā? Nams netiek uzskatīts par Rīgas ievērojamāko vietu…

Nassers: Prezentācijas telpu izvēle notika, vadoties pēc absolūti pragmatiskiem apsvērumiem; izšķirošais faktors galvenokārt bija, lai tā būtu vieta, kuru mums varētu piedāvāt izmantošanai uz laiku.

Tiešā pārdošana tātad nebūs ilga?

Nasser: Tas nav iespējams, jo par šāda veida izmeklētiem priekšmetiem interesējas ne tikai Rīgā. Jebkurā gadījumā tā ir lieliska iespēja prezentēt plašo kolekciju kādā vietā arī uz īsu laiku. Katrā ziņā labumu no stingri noteiktā termiņa gūs arī pircēji…

Kā jūs to domājat?

Nassers: Lai garantētu lieltirgotāju likviditāti, pārdošana pietiekamos apmēros dažu nedēļu laikā ir iespējama tikai ar ļoti lielām cenu atlaidēm interesentiem; tādēļ orientālie paklāji gala pircējiem izņēmuma kārtā tiek pārdoti par pašreizējo vairumtirdzniecības cenu, kas lielākoties ir zemāka par pusi no mazumtirdzniecībā pieprasītās cenas.

Vai preču klāsts atbilst visām gaumēm un prasībām?

Nassers: Pilnīgi noteikti! Telpas Rīgā, Ganību dambī 24D būs atvērtas vietējiem pircējiem piektdien, 30. augustā, un sestdien, 31. augustā, no plkst. 10 līdz 18, svētdien, 1. septembrī, – no plkst. 11 līdz 18 un pirmdien, 2. septembrī, – no plkst. 10 līdz 18. Turpmākie pārdošanas laiki tiks izziņoti vēlāk, taču laiku iespējams arī saskaņot.

3

* Šis ir apmaksāts reklāmas raksts

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu