10 Latvijas bagātāko cilvēku īpašumu vērtība augusi par 50 miljoniem latu (179)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas 10 bagātāko cilvēku īpašumu kopvērtība gada laikā augusi par 50 miljoniem latu, liecina pētījuma «Latvijas miljonāru Top 100» dati.

Pērn 10 bagātāko cilvēku īpašumu vērtība bija 571 miljons latu, bet šogad tā augusi līdz 621 miljonam latu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja pētījuma autori no «Baltic Screen».

Jau ziņots, ka Latvijas 100 bagātāko cilvēku īpašumu kopvērtība pirms četriem gadiem bija 3,17 miljardi latu, taču patlaban tā ir 1,7 miljardi latu.

«Baltic Screen», žurnālistu Lato Lapsas un Kristīnes Jančevskas veidoto sarakstu decembra numurā publicēs biznesa žurnāls «Kapitāls».

«Lursoft IT» valdes locekle Daiga Kiopa, vērtējot turīgāko personu sarakstu, atzīst, ka bagātības spožuma tendences laika gaitā mainās, jo starp sarakstā nokļuvušajiem ir biežāk sastopami plašākai sabiedrībai mazpazīstami cilvēki, kuriem līdz šim nav bijusi liela publicitāte.

«Tie raksturojami kā uzņēmēji, kuri prasmīgi darbojas savā lauciņā,» norāda Kiopa.

Plašāk par Latvijas 100 bagātāko cilvēku īpašumu vērtību varēs uzzināt nākamnedēļ, 20.novembrī, kad «Latvijas miljonāru Top 100» tiks prezentēts medijiem. Ar pētījumu plkst.11 viesnīcas «FG Royal Hotel» (bijusī «Hotel de Rome») kamīnzālē iepazīstinās saraksta izveidotājs Lato Lapsa, žurnāla «Kapitāls» izdevējs Mārtiņš Barkāns, SIA «Lursoft IT» valdes locekle Daiga Kiopa un korporatīvo finanšu kompānijas «Laika Stars» eksperts Jānis Pinnis.

Šis būs jau sešpadsmitais Latvijas miljonāru «Top 100», kas tradicionāli tiek veidots sadarbībā ar «Lursoft» datu bāzēm un korporatīvo finanšu kompāniju «Laika Stars», izmantojot Valsts vienotās datorizētās zemesgrāmatas informāciju.

Jau ziņots, ka pērn Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā pirmajā vietā tika ierindota Lembergu ģimene - Aivars, Anrijs un Līga Lembergi ar īpašumu kopvērtējumu 130 miljoni latu. Lembergu ģimene bija arī iepriekšējā simtnieka pirmajā vietā.

Topa otrajā vietā bija «Rietumu bankas» padomes priekšsēdētājs Leonīds Esterkins ar īpašumu kopvērtējumu 65 miljoni latu, bet trešajā vietā - Šķēļu ģimene - Andris Šķēle, Kristiāna Lībane-Šķēle, Madara Dobrāja un Anete Šķēle-Pētersone - ar īpašumu kopvērtējumu 54 miljoni latu.

Ceturtajā vietā ierindojās Lipmanu ģimene - Kirovs Lipmans un Anna Lipmane - ar īpašumu kopvērtējumu 52 miljoni latu. Iepriekšējā sarakstā viņi ieņēma otro vietu.

Piektajā vietā topā iekļuva «Liepājas metalurga» lielākais akcionārs Sergejs Zaharjins ar īpašuma kopvērtējumu 45 miljoni latu, sesto un septīto vietu dalīja AS «ABLV Bank» īpašnieki Ernests Bernis un Oļegs Fiļs, kuru īpašumu vērtība lēsta 42 miljonu latu apmērā.

Astotajā vietā ierindojās bezvadu interneta maršrutēšanas iekārtu un programmatūras izstrādātājs SIA «Mikrotīkls» līdzīpašnieks Arnis Riekstiņš ar īpašuma kopvērtību 41 miljons latu.

Devīto un desmito topa vietu dalīja farmācijas biznesā strādājošie Vadims Telica un Josifs Apts, kuru īpašumu vērtību saraksta veidotāji lēš 36 miljonu latu apmērā.

Komentāri (179)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu