10 vingrojumi veselām plaušām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Piedāvājam 10 vingrojumu kompleksu, kas paredzēts, lai uzlabotu bērnu un pieaugušo plaušu veselību.

Elpošanas ritmu ir iespējams koriģēt ar vingrojumu palīdzību. Tas nepieciešams, jo no dabas visi cilvēki prot elpot pareizi, tomēr dažādas saslimšanas noved pie izmainīta elpošanas ritma - plaušas netiek pietiekami izvēdinātas, elpošana ir virspusēja un sekla. Tāpat vingrošana stiprina elpošanas muskulatūru, veido pareizu stāju, iemāca, kā pareizi klepot un elpot, un padara krūškurvi elastīgāku.

Vingrošana īpaši ieteicama tādu hronisku saslimšanu kā bronhiālās astmas vai hroniskā bronhīta gadījumos. Tomēr pareizas elpošanas vingrojumi ir noderīgi visiem bērniem, arī tiem, kuriem nav bronhiālās astmas, jo to veikšana iemāca pareizāko klepošanas veidu - tādu, lai tiktu izklepotas krēpas un lai bronhi tiktu atbrīvoti no sekrēta.

www.bernsklepo.lv

Vingrojumus izveidoja sabiedrisko attiecību kompānija «Divi gani» un Arho medicīnas centrs sadarbībā ar Latvijas Pediatru asociāciju, Latvijas Bērnu pneimonologu un alergologu biedrību un Latvijas Astmas un alerģijas biedrību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu