11 gadus veca meitene aizbēg no mājām, lai nebūtu jāprecas (85)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna attēls

Pasauli pārsteidzis video, kur savu dzīves stāstu stāsta kāda drosmīga 11 gadus veca meitene Jemenā. Viņa ir aizbēgusi no mājām, lai izvairītos no precībām ar daudz vecāku bagātu vīrieti. Meitene saka, ka viņa drīzāk mirs, nekā precēsies ar vīru, kuru viņai izvēlējušies vecāki.

Riskējot ar savu dzīvību, meitene aizbēga no mājām un patvērumu rada pie sava tēvoča.

Meitene intervijā stāsta, ka šādas laulības ir noziegums, kas sagrauj nākotni. Jaunu meiteņu atdošana par sievu daudzreiz vecākiem vīriem ir sena Jemenas tradīcija. 11 gadus vecā Nada Al-Ahdala saka, ka šādi rīkojoties vecāki nozog viņas nākotni. Viņa būs sava vīra verdzene bez nākotnes un izglītības. Nada stāsta par savu tanti, kura 14 gadu vecumā izdarījusi pašnāvību sadedzinoties. Viņas tante atdota par sievu vecākam vīram, kurš viņu sitis un pazemojis. Nevarot izturēt šādu dzīvi 14 gadus vecā jauniete sadedzinājusies.

Būtībā šādas laulības ir oficiāli piesegta bērnu seksuāla izmantošana.

Nada kritizē savus vecākus, sakot, ka tie ir slikti, ja var savai meitai ko tādu nodarīt.

Pasaules Veselības organizācija ziņo, ka katru dienu pasaulē 39000 meitenes, kuras nav sasniegušas 18 gadu vecumu, tiek izdotas pie vīra.

Šis video tīmeklī izraisījis milzīgu interesi.

Komentāri (85)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu