11. Ventspils starptautiskajā ziedu paklāju festivālā veidos 44 ziedu paklājus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

11. Ventspils starptautiskā ziedu paklāju festivālā, kas norisināsies šajā nedēļas nogalē, kvadrāta formas 2.45 m x 2.45 m lielus ziedu paklājus par tēmu «Es ziedu – dziedu Tev» veidos 44 floristu un puķu draugu komandas no Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Krievijas. Vistālākie ziedu paklāja veidotāji ieradīsies no Novosibirskas (Krievija).

Dalībnieki ziedu paklājus sāks veidot piektdien, 5.augustā, plkst. 9.00, un beigs sestdien, 6.augustā, plkst. 9.00, kad paklājus vērtēt ieradīsies žūrija. Žūrijas komisijā darbosies Ventspils pilsētas ainavu arhitekte Anita Neilande, Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Didzis Ošenieks, Ventspils pilsētas galvenā arhitekte Daiga Dzedone, R. Garaissils ziedu kārtošanas kursu pasniedzēja Aija Žagariņa (Rīga) un floristikas žurnāla «Floristika» redaktore Nadīna Laukmane (Rīga). Savukārt skatītāji balsot par sev tīkamāko ziedu paklāju varēs ar jūrmalas oļiem sestdien, 6.augustā, no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00. Labāko darbu autoru apbalvošana notiks tās pašas dienas pēcpusdienā plkst. 16.00 Ostas ielas promenādē uz centrālās skatuves.

Ziedu paklāja devīzes variantus ik gadu iesaka ventspilnieki. Ierosinājumus varēja izteikt Ventspils portālā «ventspils.lv» un sūtot e-pasta vēstules. No iesniegtajiem devīžu variantiem festivāla organizatori šogad izvēlējās kādas ventspilnieces piedāvāto devīzi «Es ziedu – dziedu Tev».

Atbilstoši ziedu paklāju festivāla devīzei katra floristu komanda ir izvēlējusies kādas dziesmas nosaukumu un to atspoguļos ziedu paklājā. Skaņdarbus, kas iedvesmojuši festivāla dalībniekus, izdziedās īpašā koncertā no plkst. 13:00 līdz 16:00 Ostas ielas promenādē uz centrālās skatuves. Dziesmas izpildīs vokāli instrumentālais ansamblis «Egle» un Miks Dukurs ar pavadošo grupu.

Ziedu paklāju festivālu organizē pašvaldības SIA «Ventspils labiekārtošanas kombināts» sadarbībā ar Ventspils pilsētas Domi. Kā ik gadu, ziedu paklāju festivāls notiek Pilsētas svētku laikā – šogad Ventspils Pilsētas svētkus svin no 5. līdz 7.augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu