1188 izstrādājis mobilo aplikāciju «Android» ierīcēm (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: csaila, CC BY-NC-SA 2.0

Turpinot mobilo produktu attīstību, Uzziņu dienests 1188 ir izveidojis mobilo aplikāciju priekš «Android» ierīcēm, kuras šobrīd ir vispopulārākās Latvijā. Jaunā aplikācija ļauj ērti uzzināt aktuālo informāciju par Latvijas uzņēmumiem, vilcienu un starppilsētu autobusu maršrutiem, kā arī uzreiz iegādāties biļetes braucieniem starppilsētu autobusos, portālu «Apollo» informēja uzņēmuma «Lattelecom» pārstāve Līga Bite.

Latvijā ir pieaudzis to iedzīvotāju īpatsvars, kas izmanto internetu viedtālruņos. Tos Latvijā lieto katrs piektais jeb 20,4% Latvijas iedzīvotāji, kas ir par 7% vairāk nekā pērn. Tāpat pieaug viedtālruņu pārdošanas apjomi – ik mēnesi vidēji tiek pārdoti ap 20 tūkstošiem. Šī pieaugošā tendence mudināja Uzziņu dienestu 1188 vispirms pilnveidot interneta mājas lapas mobilo versiju http://m.1188.lv, kā arī izveidot savu pirmo uz iOS bāzes veidotu aplikāciju, kam tagad pievienojas arī «Android» aplikācija, lai iedzīvotājiem būtu vēl ērtāk un ātrāk iegūt aktuālo informāciju.

1188 mobilā aplikācija ietver vairākas tirgū pieprasītas funkcijas - ērti meklējama informācija uzņēmumu katalogā, meklēšanas rezultāti tiek attēloti arī kartē, precīzi norādot atrašanās vietu, vai tiek atrādītas secībā gan pēc tuvākā objekta atrašanās vietas. Būtisks jaunums ir navigācijas iespēja, kas atvieglo klientam ceļu līdz uzņēmuma atrašanās vietai.

Ar jaunās aplikācijas palīdzību vēl ērtāk aplūkojama informācija par satiksmi – vilcienu un starppilsētu autobusu maršrutiem un to atiešanas laikiem, kursēšanas dienām, attālumiem, kā arī biļešu cenām. Tāpat tiek uzrādītas arī aktuālās izmaiņas standarta sarakstos. Arī ir iespēja iegādāties starppilsētu autobusu biļetes.

1188 Uzziņu dienesta mobilā aplikācija piedāvā arī iespēju uzzināt aktuālās laika ziņas visā Latvijā.

Tuvāko mēnešu laikā jaunā aplikācija tiks papildināta ar Izklaides sadaļu, kur būs apkopota informācija par kino seansiem, koncertiem un dažādiem pasākumiem, kā arī iegūt noderīgu informāciju par TV programmu un apskatīt savu dienas horoskopu.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu