1200 Latvijas seniori apguvuši datorprasmes

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Kopš 21.aprīļa, kad tika uzsākts Lattelecom sociālās atbildības projekts Pieslēdzies, Latvija!, bezmaksas kursus datorzināšanu apguvei apmeklējuši jau vairāk nekā 1200 Latvijas seniori. Daudzos novados organizētas pat trīs un vairāk mācību grupas, jo interesentu bija ļoti daudz.

Mācības notikušas daudzos Latvijas novados – no Gulbenes līdz Ikšķilei, no Alūksnes līdz Kārsavai, no Jelgavas līdz Tukumam un Kandavai, skolotājiem kopumā ceļā mērojot vairāk nekā 4000 km. Īpaši aktīvi bijuši seniori Vidzemē un Latgalē , bet kūtrāki izrādījušies seniori no Kurzemes puses, kur mācību grupas veidojušās salīdzinoši maz.

Tā, piemēram, Ilūkstes novadā organizētas pat četras mācību grupas dažādās novada apdzīvotās vietās – Subatē, Eglainē, Šederē un Bebrenē. Šādas norises vietas izvēlētas, lai cilvēkiem no attālākiem novada ciemiem nebūtu jāmēro tāls ceļš. Tāpat vairākas mācību grupas organizētas Ikšķilē, Ogrē, Alūksnē, Smiltenē, Daugavpilī. Aktīvi bijuši arī Pierīgas novadu seniori, komplektējot mācību grupas Ķekavā, Garkalnē, Babītē, Ādažos, Stopiņos, Saulkrastos un citur.

Mācību dalībnieku aizpildītās aptaujas anketas rāda – absolūtais vairākums senioru uzskata mācības par «interesantām un noderīgām». Ne vienā vien anketā atrodama arī atzīšanās, ka šī bijusi cilvēka pirmā nopietnā saskarsme ar datoru, jo līdz tam šis tehnikas izstrādājums bijis kaut kas tāls, nesaprotams un pat mazliet biedējošs.

Daudz atzinīgu vārdu seniori veltījuši arī saviem skolotājiem – Baltijas Datoru akadēmija pasniedzējiem, kuri nenogurdami jau vairākus mēnešus gandrīz diendienā strādā ar kursu dalībniekiem.

Lattelecom rīkotās apmācības sadarbībā ar pensionāru biedrībām turpināsies līdz pat rudenim, tāpēc visiem interesentiem ir jāvēršas sava novada pensionāru biedrībā un jāpiesakās apmācībām. Lattelecom atgādina, ka rudenī paredzēts īpašs gala eksāmens, kurā varēs piedalīties ikviens kursu dalībnieks. Sekmīgi nokārtojot eksāmenu datorzinībās, seniori saņems sertifikātu, kā arī no sekmīgajiem «studentiem» tiks izlozēti 15, kas saņems Lattelecom dāvātos portatīvos datorus.

Pieslēdzies, Latvija! ir Lattelecom sociālās atbildības projekts, un tā mērķis ir veicināt datora prasmju apgūšanu un interneta pieejamību, parādot plašākai sabiedrībai ieguvumus no mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas ikdienas dzīvē.

http://jaunumi.lattelecom.lv/zinas-presei/

 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu