2010.gada kosmosa noslēpumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NASA's Marshall Space Flight Center, CC licence

Astronomi un zinātnieki visu gadu cītīgi atklājuši jaunas planētas un meklējuši dažādus apdraudējumus Zemei. «The Week» apkopojis 2010.gada kosmosa noslēpumus.

Decembris

NASA pabeidz gadu ar komentētāju skepsi pret viņu entuziastisko paziņojumu «par jaunajām dzīvības formām».

Novembris

Sazvērestības teoriju piekritēji šķetināja mīklu par noslēpumaino lidojošo objektu Kalifornijas debesīs. Pēc neziņā pavadītām divām dienām izrādījās, ka tās bija pasažieru lidmašīnas gaisā atstātās pēdas.

Oktobris

Cilvēces plāni būvēt mājas uz citām planētām par vienu soli pietuvojās atrisinājumam ar NASA un Pentagona paziņojumu par zvaigžņu kuģa būvēšanu.

Septembris

Mēs neesam vieni. Zinātnieki 2283 miljonu gaismas gadu attālumā atklāja Zemei līdzīgu planētu. Tas notika tikai dažas nedēļas pēc tam, kad atklāja kādu citu planētu, uz kuras nav nedz pārāk karsti, nedz pārāk auksti, un uz kuras varētu atrasties ūdens šķidrā veidā.

Augusts

Zinātnieki paziņoja, ka Mēness pakāpeniski sarūk, jo atdziest tā kodols. Proti, miljardus gadu atpakaļ Mēness bija par 600 pēdām lielāks nekā tagad.

Jūlijs

Zinātnieki paziņoja, ka 2182.gadā Zemē var ietriekties asteroīds, kurš varētu nopostīt visu Vašingtonu.

Jūnijs

Saules vētras izraisīja žilbinošus gaismas šovus, bet zinātnieki brīdināja, ka tas var būt Saules katastrofas priekšvēstnesis. Eksperti bija bažīgi, ka gadījumā, ja nekas netiks darīts, «Saules cunami» varētu noslaucīt visu.

Aprīlis

Leģendārais astrofiziķis Stīvens Hokings brīdināja, ka jebkurš citplanētietis, kurš izdomātu apmeklēt mūsu planētu, nenāktu ar labiem nodomiem.

Marts

Pēc divu gadu pārbaudes, beidzot pabeidz Lielo hadronu kolaideru, kas spēj radīt apstākļus, kuriem līdzīgi bija Lielā sprādziena laikā.

Janvāris/Februāris

Iesaldēts nodoms atgriezties uz Mēness, jo Obama samazināja NASA budžetu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu