2012. gadā internetu lietos 30% pasaules iedzīvotāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2012. gadā interneta lietotāju skaits pārsniegs 1,9 miljardus cilvēku, veidojot 30% pasaules iedzīvotāju, atsaucoties uz tirgus izpētes kompānijas IDC prognozēm, vēsta tehnoloģiju portāls «PC World».

Sagaidāms, ka interneta lietošanai daudz vairāk tiks izmantoti mobilie telefoni, nevis personālie datori. 2012. gadā interneta lietošanas iesācēji to izmantos, lai meklētu informāciju, iegādātos preces interneta veikalos un sūtītu elektroniskās vēstules. Bet interneta resursi ātri vien piesaistīs viņu uzmanību, un daudz vairāk izmantos internetu, lai skatītos video, veidotu blogus un piedalītos sociālajos tīklos.

IDC arī prognozē, ka 2008. gadā internetu regulāri lietos gandrīz ceturtdaļa pasaules iedzīvotāju. Šogad cilvēki interneta lietošanai izmantos vairāk nekā 1,5 miljonus ierīču, arī personālos datorus, mobilos telefonus un spēļu konsoles.

Šogad gandrīz puse no visiem interneta lietotājiem veiks pirkumus interneta veikalos. Bet jau 2012. gadā vairāk nekā miljards cilvēku par internetā pirktām precēm un pakalpojumiem samaksās 1,2 triljonus dolāru (530,4 miljardus latu). Elektroniskās tirdzniecības tirgus starp uzņēmumiem palielināsies desmit reižu, tā apjoms 2012. gadā būs 12,4 triljoni dolāru (5,48 triljoni latu).

Patlaban ap 40% lietotāju piekļūst internetam arī ar mobilo telefonu. 2008. gadā cilvēku skaits, kuri interneta lietošanai izmantos mobilo telefonu, sasniegs 546 miljonus, bet 2012. gadā pārsniegs 1,5 miljardus cilvēku.

2007. gadā Ķīna pārspēja ASV un kļuva par valsti ar vislielāko interneta lietotāju skaitu. 2008. gadā Ķīnā internetu lietos 275 miljardi cilvēku, bet 2012. gadā — jau 375 miljoni cilvēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu