2018. gada Pasaules kausa fināls notiks slavenajā Lužņiku stadionā (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra izšķirošā spēle notiks slavenajā Lužņiku stadionā Maskavā, piektdien apstiprināja Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

Kā jau tas tika iepriekš paredzēts, Lužņiku stadionā notiks turnīra atklāšanas mačs, viena pusfināla spēle un fināls, bet otra pusfināla spēle tiks aizvadīta Sanktpēterburgā.

Pēc nākamā gada pasaules čempionāta vieglatlētikā Lužņiku stadionā tiks sākti pārbūves darbi, lai tas būtu gatavs uzņemt Pasaules kausa finālturnīra spēles. Pastāv iespēja, ka pašreizējā stadiona vietā tiks celta pilnībā jauna futbola mītne, taču pašlaik par reālāku tiek uzskatīta iespēja esošo būvi ievērojami atjaunot.

Lužņiku stadions, kas ietilpina 80 000 skatītājus, tika uzcelts 1956. gadā un tas ir Krievijas lielākais stadions. Tajā norisinājās 1980. gada olimpiskās spēles un 2008. gada UEFA Čempionu līgas finālspēle.

Konfederāciju kausa izcīņa, kas tradicionāli notiek gadu pirms Pasaules kausa finālturnīra, 2017. gadā notiks Kazaņā, Sočos un Sanktpēterburgā. Visās šajās pilsētās notiks arī 2018. gada Pasaules kausa spēles.

Kā ziņots, 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīra mači notiks 11 pilsētās - Maskavā, Sanktpēterburgā, Jekaterinburgā, Sočos, Kazaņā, Ņižņijnovgorodā, Samārā, Rostovā pie Donas, Kaļiņingradā, Volgogradā un Saranskā.

Tiesības rīkot 2018. gada Pasaules kausa izcīņas finālturnīru futbolā Krievija ieguva 2010. gada decembrī. Krievijas prezidents Vladmirs Putins jau iepriekš solīja uz turnīra laiku atteikties no vīzu režīma.

Bez Krievijas uz 2018. gada Pasaules kausa rīkošanu pretendēja arī Spānijas un Portugāles, kā arī Nīderlandes un Beļģijas apvienotās kandidatūras. Tāpat finālturnīru rīkot vēlējās arī Anglija.

Kā zināms, pēc diviem Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs futbolā notiks Brazīlijā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu