23 paņēmieni, kā uzlabot omu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Autore tā iesaka uzlabot garastāvokli meitenēm. Taču, šķiet, šie paņēmieni tikpat labi var iedarboties arī uz vīrišķā dzimuma omu. Pamēģiniet!

1. Pietēlo

Vismaz pāris minūtes izliecies, ka tev ir labi, un pietēlo — smaidi, smejies, muļķojies jeb vienkārši zirgojies. Šāda izturēšanās raisa pozitīvas izjūtas, kas uzlabo noskaņojumu un pašsajūtu.

2. Lieto vitamīnus

Serotonīna sintēzei nepieciešami B6 un Bvitamīni. Cinks arī var palīdzēt novērst grūtsirdību.

3. Atbrīvojies no krāmiem

Liekas dīvaini, tomēr drēbju skapja, atvilktņu un plauktu pārskatīšana un visa liekā izmešana var uzlabot noskaņojumu. Jo radikālāk tu rīkosies, jo labāk tev kļūs. Uzskati to arī par garīgu attīrīšanos.

4. Plāno savu dienu

Katru rītu uz lapiņas uzraksti trīs lietas, ko tu šai dienā gribi izdarīt. Novērojumi liecina, ka cilvēki jūtas laimīgāki, ja ir paveikuši kaut pavisam sīku darbiņu.

5. Laikus maksā rēķinus

Depresijas pētījumi liecina, ka nepadarītas svarīgas lietas (piemēram, nenomaksāti rēķini, laikā neatdoti parādi) nomāc, rada nervozitāti un izraisa nevajadzīgu spriedzi.

6. Turi vārdu

Neizlokies un nesoli to, ko nevari izpildīt. Tā tu tikai radi sev papildu grūtības un jucekli dzīvē.

7. Ieēd labākam miegam

Divos naktī tu vēl arvien esi nomodā? Celies un pagatavo sev sviestmaizi ar vistas gaļu un izdzer glāzi piena — šajos produktos esošais triptofāns palīdzēs organismā rasties vielām, kas tik nepieciešamas veselīgam miegam.

8. Uzturies pie jūras

Jūras gaiss satur nomierinošos broma jonus un kopā ar jūras šalkām raisīs labsajūtu un palīdzēs noregulēt miegu.

9. Nepārgulies brīvdienās

Vāļāšanās pa gultu vai mēģinājums negulētās naktis kompensēt ar ilgu gulēšanu brīvdienās tikai izjauks organisma iekšējo ritmu. Atmošanos rosina gaismas iestāšanās, nevis izgulēšanās. Tikko esi ārā no gultas, dodies laukā saulē. Tā tu atjaunosi miega un nomoda ritmu.

10. Labi izsmejies

Noskaties savu mīļāko filmu. Smiekliem ir tikpat spēcīga iedarbība kā skrējienam: tie kliedē iekšējo sasprindzinājumu, atslābina muskuļus un rada labsajūtu.

11. Nečinksti

Pastāvīga žēlošanās par savām problēmām arī bojā garastāvokli. Pārrunāt problēmas ir noderīgi tad, ja tu mēģini rast tām risinājumu, turpretī kāda nelāga atgadījuma nemitīga skandināšana un iztirzāšana tikai koncentrē uz slikto un liek tev atkal pārdzīvot negatīvas emocijas.

12. Necenties būt perfekta

Būt absolūti perfektam nav iespējams, tādēļ neizvirzi sev nereāli augstas prasības. Nolaidies uz zemes un necenties būt par visiem vislabākā — tā tu jutīsies apmierinātāka ar dzīvi.

13. Vairāk izklaidējies

Mazāk strādā, mazāk raizējies — ej laukā no mājas un izmanto brīvo laiku savam priekam. Tas kliedēs tavu grūtsirdību, tu vairāk kontaktēsies ar cilvēkiem, un tev uzlabosies pašsajūta.

14. Samierinies ar to, ko nevari mainīt

Tu tiešām nevari mainīt, piemēram, savu augumu, ādas nokrāsu, faktu, ka neesi laimējusi lielajā loterijā un neesi godalgota aktrise. Samierinies, un tu nejutīsies tik bēdīga un pozitīvi raudzīsies nākotnē.

15. Iemācies atteikt un pateikt «nē!»

Neuzņemies vairāk kā spēj paveikt. Ja tu allaž apņemsies izdarīt, ko tev lūdz, tu būsi pārslogota, nomākta un neapmierināta.

16. Kas bijis — bijis

Viss taču pieder pagātnei, ieskaitot tavas kļūdas, neuzticīgus puišus, viltīgas draudzenes, muļķības, ko esi darījusi, — mācies no tā visa un dzīvo nākotnei, nevis nemitīgi sev to atgādini un pārdzīvo.

17. Netiesā citus

Novērojumi liecina, ka cilvēks, kurš pastāvīgi citus kritizē un ir nemierā ar viņu rīcību, pats ir pārmērīgi paškritisks. Lai dzīve būtu vieglāka, liec sevi mierā un atzīsti, ka esi normāls cilvēks.

18. Plēs traukus

Ja ļoti gribas, triec traukus pret grīdu — tas nomierina sirdi un prātu. Apmēram trešā daļa cilvēku, kuriem ir augsts asinsspiediens, cieš no apslēptām dusmām. Risinājums, pēc speciālistu domām, ir viens — izlādēties.

19. Dari kaut ko patīkamu

Veikti pētījumi un noskaidrots, ka nodarbošanās ar kaut ko īpaši tīkamu — vai tā būtu iepirkšanās, klīšana pa pilsētu vai pastaiga pa mežu — stimulē imūnsistēmu un noņem emocionālo spriedzi.

20. Vairāk jautā

Izklausās dīvaini, taču tā ir patiesība: jo ziņkārīgāka esi, jo labāk spēj pielāgoties pārmaiņām, stresam un vieglāk tiec galā ar grūtībām. Turklāt ziņkārība (protams, labā nozīmē) pievērš tavu uzmanību notikumiem «ārpus tevis» un neļauj ieslīgt tikai personiskajās problēmās.

21. Celies augšā

Jūties nogurusi un nomākta? Neguli, jo tad tev kļūs vēl sliktāk. Vertikālā stāvoklī tu būsi možāka, spēsi ātrāk domāt, risināt problēmas un būt aktīva. Tas stimulēs smadzeņu darbību un uzlabos vispārējo pašsajūtu.

22. Rīts gudrāks par vakaru

Mēs esam kritiskāki pret sevi pēcpusdienā un vakara stundās, kad smadzeņu darbība kļūst lēnāka un sāk rasties nogurums. Tādēļ nevajag domāt par dzīves jēgu pirms gulētiešanas.

23. Ļaujies bēdām

Ko lai dara, dažreiz mums vienkārši gadās slikta diena. Ja uznāk «ziloņa skumjas» un gribas sērot, liecies uz dīvāna, savelcies kamolā un kārtīgi izraudies, bet tici, ka rītdiena jau nu noteikti būs labāka.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu