269 klases apņēmušās nesmēķēt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Konkursam «Nesmēķējošā klase» pieteikušās 269 klases no 202 skolām. Tas nozīmē, ka 4542 skolēni ir apņēmušies nesmēķēt vismaz piecus mēnešus (no 2007. gada 1. decembra līdz 2008. gada 30. aprīlim). Visvairāk dalībnieku pieteikušies no Rīgas, Daugavpils un Madonas pilsētas un rajona.

Projektā piedalās 7. vai 8. klašu skolēni, un dalībai projektā jāpiekrīt visiem klases skolēniem. Klasēm, kuras piedalās «Nesmēķējošās klases» projektā, katru mēnesi jāsūta pārskats, kā skolēniem veicies ar solījuma par nesmēķēšanu izpildi.

Klašu kolektīvi, kuri tur savu solījumu un neviens no jauniešiem projekta laikā nesmēķē, piedalās izlozēs par interesantām veicināšanas balvām un galveno balvu — aktīvās atpūtas nedēļas nogali visai klasei.

Šāds projekts Latvijā notiek jau trešo reizi, to organizē Sabiedrības veselības aģentūra. «Nesmēķējošā klase» ir Eiropas Savienības Sabiedrības veselības programmas iniciēts profilakses projekts jauniešiem, kas Eiropā notiek jau 10. gadu. Tā galvenais mērķis ir aizkavēt iespējamo smēķēšanas sākšanu un veicināt smēķēšanas atmešanu tiem jauniešiem, kas jau sākuši šo kaitīgo nodarbi. 

Projekts paredzēts 14–15 gadu veciem skolēniem, jo pētījumi pierādījuši saistību starp pirmajiem smēķēšanas mēģinājumiem un varbūtību kļūt par regulāru smēķētāju. Pētījumi pierāda arī to, ka pirmie atkarības simptomi attīstās jau pēc dažām nedēļām arī tad, ja tiek smēķēts neregulāri, piemēram, dažādos izklaides pasākumos. 

www.sva.gov.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu