28.novembrī «Tradicionālo prasmju skolas 2009» noslēgums

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra šī gada 31.oktobrī aizsāka unikālu projektu «Tradicionālo prasmju skola 2009» ar mērķi veicināt tradicionālo amatu un prasmju pārmantojamību un popularizēšanu.

Ir pagājušas četras ražīgas sestdienas, kad projekta «Tradicionālo prasmju skola 2009» ietvaros ikvienam interesentam bija iespēja iepazīt un apgūt dažādas senas un izzūdošas amatu prasmes meistaru vadībā visā Latvijā.

Šī gada 28.novembrī plkst. 13.00 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies «Tradicionālo prasmju skolas 2009» noslēguma pasākums. Būs iespēja iepazīties ar meistariem un mācekļiem no visas Latvijas, kā arī apskatīt viņu darinājumus, kas tapuši prasmju skolas laikā.

Noslēguma pasākumā - meistaru sumināšana, amata demonstrējumi, rotaļas folkloras kopu vadībā, karsta tēju pie ugunskura un iespēja atkārtoti noskatīties gaismas un skaņas uzvedumu «Laika grieži».

Pasākuma norise:

  • 13.00 – 15.00 tradicionālo prasmju demonstrējumi dažādās muzeja sētās un ēkās,
  • 13.30 – 14.00 tradicionālo Kurzemes un Latgales dziedājumu koncerts Usmas baznīcā,
  • 15.00 meistaru sumināšana pie Priedes kroga,
  • pēc 16.00 gaismas un skaņas uzvedums «Laika grieži» Kurzemes zemnieka sētā.
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu