5 iemesli, kāpēc nepieciešams laicīgi veikt riepu maiņu (41)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Steve A Johnson, CC BY-SA 2.0

Tuvojoties siltajam laikam, autovadītājiem ir jāatceras par riepu maiņu – jāpāriet no ziemas uz vasaras riepām. Lai arī saskaņā ar likumdošanu Latvijā ar ziemas riepām bez radzēm teorētiski var braukt visu gadu, kompānija «Goodyear» kopā ar auto ekspertiem apkopojis piecus iemeslus, kāpēc, mainoties sezonām, riepu maiņa tomēr būtu jāveic.

1. Ilgāks riepu kalpošanas laiks

Kā norāda auto nozares eksperti, ziemas riepas pēc uzbūves ir mīkstākas, līdz ar to tās ātrāk nodilst. Ja autovadītāji vēlas, lai riepas kalpotu ilgāk, tad, iestājoties siltākam laikam, jāveic riepu nomaiņa un tās, kuras neatbilst aktuālajai sezonai - jāieziemo.

2. Lielāka drošība

Vasaras riepas, līdzīgi kā ziemas, ir izstrādātas tā, lai mainīgos laika apstākļos aktuālajā sezonā tām būtu labāka saķere ar ceļa segumu. Tas ne tikai palielinās riepas saskari ar ceļu bremzējot un pagriezienos, bet vienlaikus mazinās arī akvaplanēšanas risku.

3. Zemāks degvielas patēriņš un CO2 izmešu līmenis

Tā kā ziemas riepām ir masīvāks protektors, kurš ir paredzēts šķēršļu pārvarēšanai, nevis braukšanai par gludāku ceļa segumu, tad līdz ar to degvielas patēriņš, braucot ar tām, ir lielāks. Savukārt vasaras protektori ir paredzēti lielākai cīņai tieši ar ūdeni pēc spēcīgām lietus gāzēm, līdz ar to riepas nav tik masīvas un tādējādi tiek samazināts degvielas patēriņš, kā arī CO2 izmešu līmenis.

4. Paaugstināts komforts

Tā kā vasaras riepas nav tik biezas un masīvas, tad ar tām pārvietojoties, tiek nodrošināts lielāks komforts. Tās ne tikai mazāk vibrē, bet tām ir arī mazāks troksnis.

5. Ceļu seguma saudzēšana

Runājot par riepu maiņu, nozares eksperti ar piebildi, ka to ne visai apzinās autovadītāji, norāda, ka laicīgai riepu maiņai ir ietekme arī uz ceļu seguma saudzēšanu. Jā, tas attiecas uz ziemas riepām ar radzēm, kuras, saskaņā ar likumdošanu, ir jānomaina līdz 1. maijam, bet tas ne vienmēr laicīgi tiek nodrošināts. Līdz ar to tiek bojāti jau tā bedrainie Latvijas ceļi.

Sākot ar 1.martu, autovadītāji drīkst veikt riepu maiņu – pāriet no ziemas uz vasaras riepām.

Komentāri (41)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu