5 nenopietnas atrunas, kurām nevajadzētu atturēt no sportošanas (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: *Amanda Richards, CC BY-NC-ND 2.0

Atrunas, kurām nevajadzētu atturēt no sportošanas:

1. Esmu pārāk noguris

Nav svarīgi, cik bieži cilvēki jums saka, ka treniņš palīdzēs uzlabot enerģijas līmeni, tam nebūs nozīmes, ja nebūsiet paņēmusi līdzi sporta apģērbu. Enerģijas līmeņa paaugstināšanas atslēga ir regularitāte. Jo regulārāki ir jūsu treniņi, jo vairāk enerģijas jums ir, un tas nozīmē, ka jūs vairs nesnauduļosies uz dīvāna, mēģinot noskatīties savu iecienītāko televīzijas pārraižu atkārtojumus vēlu vakarā. Izmantojiet to kā motivāciju treniņam.

2. Esmu pārāk aizņemts

Kurš gan no mums nav pētījis piezīmju grāmatiņu un domājis, kā lai visu pagūst? Jau vien mēģinājums lavierēt starp treniņiem, darbu, bērniem un sociālajiem pienākumiem var būt varoņdarbs. Taču efektīvu treniņu var veikti tikai 20 minūtēs vai pat īsākā laikā, ja vien jūs tam esat gatavi. Nākamajai reizei, kad jums ir gadījusies pārāk aizņemta diena, izdomājiet ātrus treniņa veidus. Nākamajā reizē, kad jums ir tikai dažas liekas minūtes, iestarpiniet grafikā dažus no šiem piecu minūšu vingrinājumiem vai arī, kā iesaka vienmēr aizņemtā strādājošā māmiņa Betānija Frankera, kad esat mājās, ielieciet savā DVD lasītājā disku ar vingrojumiem. «Sen atpakaļ es gāju uz sporta zāli un jogas nodarbībām, bet viss, kas ir saistīts ar nokļūšanu tur un ceļu atpakaļ, radīja daudz pūļu. Man patiesībā vairs nav šī papildus laika, tādēļ es patiešām ticu, ka ir iespējams trenēties mājās,» viņa mums nesen pastāstīja.

3. Man patiešām nav vēlēšanās sabojāt meikapu, frizūru un tērpu

Vai labs matu sakārtojums jūs ir atturējis no svīšanas un loku sabojāšanas? Jūs tāda neesat vienīgā. Neizmantojiet skaistumkopšanas ikdienas rituālus kā ieganstu netrenēties. Pirms jūs izlaižat treniņu tikai tāpēc jums nav laika frizūras vai grima atjaunošanai, iepazīstieties ar mūsu ātrajiem padomiem meikapam, kas vairumam sieviešu ir skaistumkopšanas ikdiena ģērbtuvē pēc treniņa.

4. Es nezinu, ko darīt

Nekautrējieties no tiem pārliecinātajiem fitnesa fanātiem sporta zālē, kuri nāk gandrīz katru dienu. Ikviens kādreiz dzīvē ir bijis iesācējs un visdrīzākais, ka darbojoties uz trenažiera, viņi domā par savu nodarbību un pat neievēros kā jūs izskatāties. Ja jums pietrūkst zināšanu, lai veiktu vingrinājumus pareizi vai arī jūs nevēlaties iet vieni, pajautājiet kādam kompetentākam draugam parādīt jums pamatus vai arī ierodieties uz nodarbību ātrāk un parunājiet ar instruktoru, kā arī uzmeklējiet sporta zālē treneri (noorganizējiet bezmaksas konsultāciju). «Treneri ir šeit, lai palīdzētu un ar prieku to arī darīs,» saka personīgais treneris Tims Ričs.

5. Man nav noskaņojuma

PMS, ķīviņi ar draugu, slimošana vai stress var radīt situāciju, kad treniņš ir pēdējais, par ko domājat. Taču pirms atmetat šai domai ar roku, kad jūs ir pārņēmušas šādas izjūtas, izmēģiniet šos treniņa padomus. Kad treniņš būs pabeigts, jūs, iespējams, atklāsiet, ka pateicoties endorfīnam jūtaties labāk.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu