50 000 britu sieviešu aicina izņemt krūšu implantus

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/REUTERS

Lielbritānijas Medikamentu un veselības aprūpes regulators (MHRA) trešdien aicinājis tos 50 000 britu sieviešu, kurām palielinātas krūtis, izmantojot franču kompānijas «Poly Implant Prothese» (PIP) implantus, nekrist panikā, jo neesot pierādījumu tam, ka tie izraisītu saslimšanu ar vēzi.
Kompānija tika slēgta pagājušajā gadā, un tās produkti aizliegti, jo atklājās, ka tā izmantojusi neatļautu silikona gēlu, kura dēļ implanti plīsuši neraksturīgi bieži.

Jau ziņots, ka Francijā PIP implantus ir saņēmuši 30 000 sieviešu, kuras šonedēļ tika lūgtas tos izņemt.

MHRA trešdien aicināja pacientes nekrist panikā, lai gan atzina, ka sievietes varētu vēlēties pakonsultēties ar savu ķirurgu.

«Mēs veicām plašus genotoksiskos un ķīmiskos testus un nespējām atrast nekādus pierādījumus [implantu saistībai ar vēzi],» intervijā raidorganizācijas BBC radio paziņoja MHRA direktore.

Viņa norādīja, ka MHRA cieši sadarbojas ar profesionālajām institūcijām, pētot vēža saslimšanas gadījumus, kas tiek saistīts ar PIP krūšu implantiem, bet nekādi pierādījumi par to kaitīgumu nav atrasti.
«Būs daudz jautājumu, ko sievietes vēlēsies uzdot, (..) un es esmu droša, ka daudzas no viņām vēlēsies doties apspriest šos jautājumus ar ķirurgu, kurš ievietoja implantus, un mēs ieteiktu viņām tā darīt,» piebilda direktore.

Pirms slēgšanas PIP bija trešā lielākā silikona implantu ražotāja pasaulē.

Plastiskās ķirurģijas konsultants un Lielbritānijas Estētiskās plastikas ķirurgu asociācijas bijušais direktors Duglass Makdžordžs norādīja, ka sievietēm, kurām veikta krūšu palielināšana, būtu jāpārbauda, vai implantus ražojusi PIP.

«Sievietēm ar PIP implantiem būtu jāveic pārbaude klīnikās, kurās viņām tika veikta operācija (..). Šiem implantiem ir augstāki plīšanas rādītāji, līdz ar to būs sievietes, kuras izvēlēsies izņemt savus implantus, pirms tas notiek, turpretī citas ar prieku piekritīs turpmākai novērošanai,» viņš piebilda.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu