6 padomi labākai veselībai (nekādas diētas!)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/deed.en

Labas ziņas tiem, kam patīk našķoties un kam pēdējās sporta nodarbības bija pirms desmit gadiem vidusskolā!

Pareizs uzturs un fiziskās aktivitātes neapšaubāmi ir nozīmīgs labas veselības pamats, tomēr ir zināmi arī citi veidi, kā uzlabot un nostiprināt savu veselību.

1. Plāno savas brīvdienas jau tagad!

Nesenā pētījumā noskaidrojies, ka dažādu pozitīvu notikumu plānošana un gaidīšana rada pārmaiņas smadzeņu darbībā, pazemina asinsspiedienu un uzlabo sirds darbību.

2. Dodies īsā pastaigā

Zinātnieki jau sen ir pierādījuši, ka svaigs gaiss dara brīnumus — pat tajā gadījumā, ja tu to uzņem, sēžot parkā uz soliņa un vērojot garāmgājējus un baložus, samazinās stress un sasprindzinājums, tādējādi mazinot sirds un asinsvadu slimību attīstības risku.

3. Nodarbojies ar seksu

Tieši tā. Regulārs sekss (zinātnieki runā, ka pietiekot ar reizi nedēļā) ievērojami uzlabo imunitāti.

4. Uzmanīgi ar alkoholu

Ļoti daudzi cilvēki darba dienas beigās sevi atalgo ar alkohola mēriņu, un bieži vien tas neaprobežojas ar vienu glāzi. Nesenā pētījumā atklājies, ka, dzerot vairāk nekā vienu alkohola glāzi, sievietēm palielinās risks saslimt ar krūts vēzi.

5. Pavadi laiku ar draugiem

Salīdzinājumā ar sociāli aktīviem cilvēkiem vientuļnieki biežāk cieš no stresa izraisītām slimībām — hipertensijas, sirds un asinsvadu slimībām.

6. Izgulies!

Hronisks miega deficīts var būt par iemeslu liekajam svaram, depresijai un diabētam. Miegs nav luksusa prece. Tas ir tikpat nepieciešams kā gaiss, ūdens un ēdiens.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu