69 gadu vecumā miris slavenais britu komponists Džons Taveners (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

69 gadu vecumā miris britu komponists Džons Taveners, kura skaņdarbi tika spēlēti princeses Diānas bērēs, otrdien paziņoja viņa menedžeris.

Tavenera klasiskos skaņdarbus iedvesmojušas reliģiskas tēmas, jo viņš bija pārgājis pareizticībā un interesējās par misticismu. Tavenera pazīstamāko darbu vidū ir «The Whale», ko 60.gados izlaida grupas «The Beatles» ierakstu kompānija «Apple».

1997.gadā viņa drūmā kompozīcija «Song for Athene» tika izpildīta princeses Diānas bērēs. Kā zināms, viņa gāja bojā traģiskā autoavārijā Parīzē. Taveners «mierīgi nomira» otrdien savā mājā Dorsetā, sacīja menedžeris Džeimss Raštons. «Džons Taveners bija starp oriģinālākajiem un iedvesmotākajiem mūziķiem pēdējo 50 gadu laikā,» viņš teica. «Viņa darbi ir dramatiski, tuvi, rēgaini un klausītājiem ilgi neiziet no prāta. Tas ir nozīmīgs pienesums mūsdienu klasiskajai mūzikai.»

Lielbritānijas kroņprincis Čārlzs ar pārstāvja starpniecību sacīja, ka «ziņas par Džona Tavenera nāvi viņu skumdina». Tiek uzskatīts, ka viņš ir Čārlza iemīļotākais komponists. Taveneram bija ilga muzikālā karjera par spīti sliktajai veselībai. 2000.gadā viņu par sasniegumiem mūzikā iecēla bruņinieku kārtā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu