90 gadu vecumā mirusi ilggadējā žurnāla «Cosmopolitan» redaktore

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

90 gadu vecumā mirusi ilggadējā žurnāla «Cosmopolitan» redaktore Helēna Gērlija Brauna, kuras vadībā žurnāls kļuva par jaunu sieviešu žurnālu etalonu. 

Brauna nomira pirmdien Ņujorkas Prezbiteriešu slimnīcā, pavēstīja žurnāla izdevniecība «Hearst».

Brauna tolaik konservatīvo žurnālu «Cosmopolitan» sāka vadīt 1965.gadā, trīs gadus pēc viņas plašus panākumus guvušās grāmatas «Sex and the Single Girl» («Sekss un neprecēta meitene»).

Braunas vadībā žurnāls kļuva slavens ar seksa padomiem sievietēm, neņemot vērā viņu ģimenes stāvokli.

Ap astoņdesmitajiem gadiem žurnāls bija biezumā pieaudzis līdz 300 lapaspusēm, no kā trešā daļa aizņēma dārgas reklāmas. Tagad «Cosmopolitan» iznāk 35 valodās vairāk nekā 100 valstīs.

«Gērlija Brauna tiek uzskatīta par leģendu un viņas iespaids populārajā kultūrā un sabiedrībā sniedzas visā pasaulē, vispirms ar viņas 1962.gada grāmatu un pēc tam ar vairāk nekā trīs desmitgades ilgo darbu «Cosmopolitan»,» teikts «Hearst» izdevniecības paziņojumā.

«Viņas vadības laikā «Cosmopolitan» kļuva par «neprecēto meiteņu» bībeli visā pasaulē un līdz pat šim brīdim saglabājis savu statusu kā jautru, bezbailīgu sieviešu žurnāls,» teikts izdevniecības paziņojumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu