Ābolkūka ar mandeļu skaidiņām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.povarenok.ru

[s:36367]

Nepieciešams:

4 lieli āboli
3 olas (2 mīklai, 1 pārliešanai)
60g miltu
150g cukura (70g mīklai, 80 pārliešanai, ēdamkarote pārkaisīšanai)
90 ml piena
2 ēdamkarotes augu eļļas
15g cepampulvera
3 ēdamkarotes kausēta sviesta
3 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu
1 ēdamkarote konjaka
tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana:

Ābolus nomizo, izņem sēklas un sagriež ļoti plānās šķēlītēs.

No miltiem, cukura, cepampulvera, eļļas, 2 olām, konjaka un piena pagatavo mīklu. Ļoti plānās šķēlēs sagrieztos ābolus iemaisa mīklā. Mīklu liek ietaukotā formā un 200 grādos cep 20 minūtes.

Olu sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un sviestu. Ābolkūku pārlej ar maisījumu, pārkaisa ar mandeļu skaidiņām un ēdamkaroti cukura, cep cepeškrāsnī 10 minūtes. Gatavu atdzesē formā, tad pasniedz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu