Ābols par pirmo spēli: Vienā mačā var notikt viss

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Latvijas hokeja izlases treneris Artis Ābols pirms gaidāmās spēles pasaules čempionātā ar Krievijas izlasi sacījis, ka jaunais turnīra formāts paver lielākas iespējas tikt ceturtdaļfinālā nekā tas bija iepriekšējos čempionātos.

«Pārbaudes spēļu rezultāti nav slikti, bet  visu parādīs čempionāts,» sarunā ar «Apollo» saka Ābols, kuram šīs ir pirmais čempionāts trenera statusā.

«Varu atkārtot to pašu, ko teicu jau iepriekš - šis puišiem ir jauns izaicinājums, jauns čempionāts, lielāka auditorija un atbildība, psiholoģijai būs ļoti svarīga loma, bet tā tas ir jebkurā sporta veidā. Ja tev galva nedod pareizos signālus un nekas nesanāk, tad tu nevari pietuvoties savam līmenim, kurā varētu spēlēt. Taču, cerams, ka liels lampu drudzis nebūs,» norāda treneris.

Pirmā spēle Latvijas izlasei būs jau šovakar ar spēcīgo Krievijas valstsvienību, taču Artis saka, ka turnīru sākt pret stipru izlasi nemaz nav sliktākais variants.

«Arī krieviem šī ir pirmā spēle un viņiem viss neiet gludi. Vienā spēlē viss var notikt - vari uzvarēt, vari zaudēt. Par jauno turnīra formātu grūti ko teikt. Kā būs, to neviens nezina, mums ir bijuši veiksmīgi un neveiksmīgi čempionāti pie iepriekšējā formāta un arī 1997. gadā, kad bija līdzīgs formāts kā šogad».

«Teorētiski iepriekš bija viena spēle, kurā viss izšķīrās apakšgrupā, bet šobrīd es to sauktu par play-off septiņu spēļu sēriju, kurā katram mačam ir liela nozīme un pēc tiem tu redzi, kur esi. Nevar tā teikt - labāk vai sliktāk. Teorētiski iespēju ir vairāk, bet praktiski - to dzīve rādīs,» secina speciālists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu