Āboltiņa: deputātiem zvēresta nodošana noritēja diezgan gludi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Jaunās Saeimas deputātiem svinīgā zvēresta nodošana noritēja diezgan gludi, aģentūrai LETA atzina jaunā Saeimas priekšsēdētāja apvienības «Vienotība» pārstāve Solvita Āboltiņa.

Āboltiņa norādīja, ka dažiem deputātiem bijušas nelielas problēmas ar teksta lasīšanu, bet kopumā deputāti zvērestu nodevuši diezgan raiti, un katrs no 98 tautas pārstāvjiem iekļāvies vienā minūtē. «Tas ir labāk, nekā gaidīts, jo tika prognozēts, ka daudziem varētu būt lielas grūtības,» sacīja politiķe.

Saeimas priekšsēdētāja atzina, ka šajā parlamentā vajadzētu vairāk debatēt par lēmumprojektu saturu un to izskaidrot sabiedrībai, nevis mētāties ar savstarpējiem apvainojumiem. «Vajag sabiedrībai skaidrot, kāpēc tāds vai citāds lēmums pieņemts,» viņa piebilda.

Pēc Āboltiņas domām, vajadzētu arī turpināt un pat uzlabot Saeimas sadarbību ar nevalstiskajām organizācijām.

Āboltiņa uzsvēra, ka deputātiem jāstrādā tā, lai netiktu pievilti savi vēlētāji. «Mūsu vēlētājs ir ļoti prasīgs, līdz ar to no katra deputāta paša un arī frakcijas kopējā darba būs atkarīgs, kā izskatīsimies tautas acīs,» teica politiķe.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu