Āboltiņa: Manos 18 gados finišs jau pats par sevi ir labs rezultāts (55)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latviešu jaunā kalnu slēpotāja Agnese Āboltiņa ir priecīga par finiša sasniegšanu sarežģītajās Soču olimpisko spēļu supergiganta sacensībās, jo bez lielas starptautiskas pieredzes viņai pagaidām nav pamata cerēt uz labākiem rezultātiem.

Kā ziņots, Āboltiņa šodien veiksmīgi finišēja supergiganta sacensībās, ieņemot pēdējo vietu 31 finišējušās sportistes konkurencē. Sacensībās ar ļoti sarežģīto trasi galā netika liels dalībnieču īpatsvars. Bez ieskaitīta rezultāta palika kopumā 18 no 49 sportistēm.

«Viss notika ļoti ātri. Visu trasi domāju par to, kā braukt ātrāk un pareizāk. Neizdevās nobraukt tā, kā es to vēlējos, bet finišs manos 18 gados vien ir labi, jo man nav Pasaules kausa vai Eiropas kausa sacensību pieredzes,» pēc sacensībām latviete izteicās sabiedrisko mediju ziņu portālam «lsm.lv».

«Redzēju, ka daudzas meitenes piedzīvo izstāšanos, tāpēc ar treneri ātri izanalizējām, kurās vietās man braukt citādāk, lai es tiktu pie olimpiskā finiša. Trase nebija no tām vieglākajām. Bija pieci ļoti sarežģīti pagriezieni, taču es izbaudīju katru mirkli,» piebilda Āboltiņa. «Man trases smagajās vietās nebija problēmu, taču es arī braucu ar mazāku ātrumu. Tā kā esmu komandas jaunākā sportiste, no manis neviens neprasa augstus panākumus. Nākotnē skatos uz 2018. gada Olimpiādi

«Šeit man ir iespēja mācīties no pasaules labākajām kalnu slēpotājam, kas rada lielu saviļņojumu. Man vēl jāmācās pārvarēt savas bailes,» izteicās latviete.

Šīs 18 gadus vecajai Āboltiņai ir pirmās olimpiskās spēles karjerā. Pirms pāris gadiem par Latvijas labāko kalnu slēpotāju tika uzskatīta Lelde Gasūna, bet kopš tā laika viņa vairakkārt guvusi smagas traumas, tāpēc tagad jau lielākās cerības tiek liktas uz Āboltiņu, bet lielus panākumus viņa vēl nav guvusi.

Gaidāms, ka Āboltiņa tiks pieteikta dalībai arī milzu slaloma un slaloma sacensībās. Lielākās cerības sportiste liek uz sacensībām slalomā.

Latviju pirmoreiz kalnu slēpošanā pārstāv uzreiz pieci sportisti, turklāt viņi visi to paveikuši pašu spēkiem, izpildot nepieciešamos kvalifikācijas normatīvus. Līdz šim Latvijai kalnu slēpošanā bagātīgākās bija 1936. un 2010. gada olimpiskās spēles, kad uz starta stājās pa trim sportistiem.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu