Āboltiņa: Ščerbatiham maksā par to, ka tauta viņu ievēlējusi

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Partijas «Jaunais laiks» līdere Solvita Āboltiņa, atbildot uz klausītāja jautājumu, par ko īsti tiek maksāta deputāta alga bieži Saeimā neesošajam tautas kalpam Viktoram Ščerbatiham (ZZS), sacīja, ka viņam tiek maksāts par to, ka tauta viņu ievēlējusi.

«Jaunā laika» līdere uzskata, ka pasaules eksčempiona svarcelšanā Ščerbatiha sasniegumi ir lieliski arī Latvijas tēla un vārda nešanai pasaulē, tomēr viņa neesot pārliecināta par politisko ieguvumu, ko dod Ščerbatiha atrašanās (drīzāk — neatrašanās) Saeimā. «Bet Zaļo un zemnieku savienības vēlētāji viņu ir ievēlējuši,» noteica Āboltiņa.

Otrdien uz Saeimas ārkārtas sēdi pēc pusgada pārtraukuma Ščerbatihs bija ieradies. Pēdējo pusgadu viņš nepiedalījās Saeimas darbā, jo trenējās pagājušās nedēļas beigās notikušajam pasaules čempionātam svarcelšanā.

Oktobrī deputāts Viktors Ščerbatihs, kurš gatavojās starptautiskām sacensībām svarcelšanā un attaisnoti neapmeklēja Saeimas plenārsēdes un nevienu komisijas sēdi, saņēma 986 latu algu, kā arī vēl 753 latus kā kompensāciju: 385 latus kā kompensāciju par dzīvojamo telpu īri, 179 latu transporta kompensāciju, 54 latu sakaru izdevumu kompensāciju un 135 latu reprezentācijas naudu, ziņo LETA.


KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu