Ābolu biezenis ar iebiezināto pienu (35)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Autores foto

Šogad ir ļoti liela ābolu raža un lielais jautājums bija, kur viņus visus likt, jo visi klasiskie ievārījumi ir līdz brošai! Tad nu ieslēdzot fantāziju un savu saimniecisko garu, lai nekas neaiziet postā, tapa visādi brīnumi. Ļoti garšīgs biezenis, es pati neticēju līdz uztaisīju un nogaršoju! Maigs un krēmīgs, garšos gan lielajiem, gan mazajiem!

Sastāvdaļas

  • Āboli 3 kg
  • Cukurs 300 g
  • Iebiezinātais piens ar cukuru 397 g (1 bundža)
  • Ūdens 200 ml

Pagatavošana

Nomazgā, nomizo un sagriež ābolus. Izgriež serdes un liek kastrolī, kur taps biezenis.

Aplej ar ūdeni un vāra uz nelielas uguns, līdz āboli sāk izjukt un kļūst tumšāki.

Pievieno cukuru un turpina vārīt līdz cukurs ir izšķīdis.

Iegūto ābolu masu sablendē.

Ābolu masai liek klāt iebiezināto pienu, atkārtoti sablendē un uzvāra. (Jo ilgāk blendē, jo gaisīgāk sanāk.)

Gatavo biezeni pilda sterilizētās burkās un glabā vēsumā.

Komentāri (35)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu