Nepieciešams:
Ābolu rozītes (24)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
āboli
kārtainā mīkla
kanēlis
cukurs
pūdercukurs
Pagatavošana:
Izvēlas ābolus ar sarkanu mizu. Nemizotus ābolus sagriež četrās daļās, izņem serdes, sagriež plānās šķēlēs. Glāzi cukura aplej ar pusotru glāzi ūdens, liek vārīties sīrupu. Ābola šķēles pavāra sīrupā apmēram minūti, līdz šķēlītes kļūst nedaudz mīkstas, nelūzt.
Kārtaino mīklu sagriež 15 cm garās un 2 cm platās sloksnītēs. Uz sloksnītes vienu pie otras liek ābolu šķēlītes, ar mizu uz augšu, nedaudz uzkaisa kanēli. Mīklu kopā ar ābolu šķēlītēm satin rozītē.
Cep 200 grādos, līdz mīkla gaiši brūna. Gatavas bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.