Adams Lamberts nopeļ «Nožēlojamos» par sliktu muzikālo sniegumu (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters-AFP/Scanpix

Amerikāņu dziedātājs Adams Lamberts nopēlis mūzikla «Les Miserables» («Nožēlojamie») Holivudas ekranizāciju, jo, viņaprāt, tās aktieri nemākot dziedāt.

«Mūzikls «Les Mis»: vizuāli iespaidīgs, turklāt ar ļoti emocionāliem priekšnesumiem. Taču skaņu celiņš smagi cieta no tā, ka lieliski aktieri izlikās, ka ir dziedātāji,» viņš tvītoja. «Tā ir opera. Holivudas mūziklos dziedāšana ir pēdējā vietā.»

Vēlāk gan Lamberts, kurš kļuva slavens dziedāšanas šovā «American Idol», mīkstināja savus izteikumus, uzslavējot Annas Hatavejas, Sašas Barona Koena un Helēnas Bonemas Kārteres priekšnesumus.

Aktieru sastāvs, kurā ietilpst arī Hjū Džekmens, Rasels Krovs un Amanda Seifrīda, nevis iepriekš ierakstīja dziesmas studijā, kā tas pieņemts, bet gan dziedāja filmēšanas laikā, tomēr Lamberts uzskata, ka filmas veidotājiem vajadzējis iet ierasto ceļu.

«Ar tādu aktieru sastāvu dziesmas vajadzēja ierakstīt studijā un pēc tam pielīdzināt vokālus,» viņš rakstīja. «Man radās sajūta, ka uzmanību vajag pievērst nevis balsij, bet gan emocionālajam zemtekstam, tomēr man tas neizdevās. Industrijas pārstāvji noteikti teiks, ka aktieri izrādīja lielu drosmi, dziedot šīs dziesmas, taču kāpēc neatlasīt aktierus, kuri prot labi dziedāt? Piedodiet par tiešumu, taču tā ir patiesība!»

Tomēr pat aktieris Rasels Krovs, kurš mūzikla tēlo Žavēru, piekrīt Lamberta teiktajam. «Nav tā, ka es nepiekristu Adamam. Protams, balsis varēja padarīt pievilcīgākas, taču režisors Toms Hūpers vēlējās, lai dziesmas izklausītos neapstrādātas un īstas,» viņš tvītoja.

Džekmens un Seifrīda iepriekš piedalījušies muzikālās filmās, taču Krovs, Hataveja un citi aktieri kameras priekšā dziedāja pirmoreiz.

Tikmēr filmu kritiķi «Nožēlojamajiem» devuši galvenokārt labus vērtējumus, tomēr nav mūziklu pārlieku slavējuši.

«Nožēlojamie» 2012.gada nogalē tika izlaisti uz kinoekrāniem ASV un Austrālijā. Latvijā filma iznāks 8.februārī.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu