Adeles «21» otro gadu pēc kārtas ir pārdotākais albums (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook

Britu dziedātājas Adeles ieraksts «21» otro gadu pēc kārtas kļuvis par pārdotāko albumu, ziņo laikraksts «New York Times».

Tā ir pirmā reize kopš 1991.gada, kad kompānija «Nielsen SoundScan» sāka pētīt mūzikas pārdošanu, kad viens un tas pats albums divus gadus pēc kārtas ir visvairāk pārdotais.

Saskaņā ar kompānijas datiem pagājušogad ASV pārdoti 4,4 miljoni «21» eksemplāru, savukārt 2011.gadā - 5,8 miljoni albuma kopiju. Nesen ieraksts arī sasniedza desmit miljonu pārdoto eksemplāru skaitu, kas kopš 1991.gada izdevies 21 albumam.

2012.gada otrais pārdotākais albums ir amerikāņu dziedātājas Teiloras Sviftas «Red», kam pārdoti 3,1 miljons eksemplāru.

Britu puišu grupa «One Direction» pārdotāko albumu topā ieņem divas vietas. Martā iznākušais «Up All Night» ierindojās trešajā vietā ar 1,6 miljoniem pārdotu albuma kopiju, bet piekto vietu ieņēma novembrī izdotais ieraksts «Take Me Home» ar 1,3 miljoniem eksemplāru.

Savukārt ceturtajā vietā ir angļu folkroka grupas «Mumford&Sons» albums «Babel», kam pagājušogad pārdots gandrīz 1,5 miljoni eksemplāru.

Kopumā pagājušogad tika pārdoti 316 miljoni albumu, kas ir par 4% mazāk nekā 2011.gadā. Kompaktdisku pārdošanas apjoms samazinājās par 13,5%, turpretī pilnu albumu lejupielāžu skaits pieauga par 14%. Aptuveni 37% no visiem albumiem tika nopirkti digitālā formātā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu