Advokāts: Latvijā jēdziens «godīgums» pazaudējis jebkādu slodzi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Mūsu valstī dubultmorāle un pārprastais godīgums ir jēdzieni, par kuriem būtu jārunā biežāk, uzskata advokāts Aldis Gobzems.

Gobzems atzīmē, ka nedrīkst pieļaut, ka dubultmorāle ir ikdienas nepieciešamība - viņaprāt dubultmorālei būtu jābūt kategorijai, kuru konstatējot politiķim ir jāatkāpjas no amata.

«Ja runājam par godīgumu, tad Latvijā šis jēdziens ir pazaudējis jebkādu slodzi,» intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» stāsta Gobzems.

«Jo godīgums tiek piesaukts visur, kur vajag un kur nevajag. Godīgums ir ļoti labila kategorija – kas vienam ir godīgi, otram ir negodīgi. Zem godīguma var paslēpt visnegantākās lietas, tostarp arī dubultmorāli. Tāpēc sabiedrības vērtējumam par politiķu darbu nevajadzētu centrēties tikai uz godīguma izvērtēšanu – pamatā vajadzētu skatīties uz profesionalitātes jautājumiem – vai politiķis konkrētā situācijā sabiedrības interešu labā rīkojas profesionāli vai nē. Godīgums nav izmērāms. Tā ir populistiska kategorija, taču profesionalitāte ir izmērāma kategorija,» tā Gobzems.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu