Advokāts pametīs Krievijas futbola izlases galvenā trenera amatu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Nīderlandes futbola speciālists Diks Advokāts pēc šī gada Eiropas čempionāta finālturnīra pametīs Krievijas valstsvienības galvenā trenera amatu.

«Nevēlos atklāt iemeslus manam lēmumam, taču nauda nebija galvenais iemesls,» šodien izteicās Advokāts. «Esmu pārliecināts, ka šīs lēmums neatstās negatīvu iespaidu uz mūsu gatavošanos Eiropas čempionātam.»

«Darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai sekmīgi nostartētu Eiropas čempionāta finālturnīrā,» piebilda 64 gadus vecais Advokāts.

Eiropas čempionātā Krievijas futbolisti spēlēs vienā apakšgrupā ar Grieķiju, Čehiju un vienu no finālturnīra saimniecēm Poliju. Eiropas čempionāta finālturnīrs no 8. jūnija līdz 1. jūlijam notiks Ukrainā un Polijā.

Advokāts par Krievijas valstsvienības galveno treneri kļuva 2010. gada maijā, kad amatu pārņēma no sava tautieša Gūsa Hidinka, kura vadībā Krievija spēja iekļūt 2008. gada Eiropas čempionāta pusfinālā.

Advokāts ar Krievijas Futbola federāciju (KFF) noslēdza līgumu uz diviem gadiem ar iespēju to pagarināt vēl uz diviem gadiem.

2008. gadā Advokārs palīdzēja Sanktpēterburgas «Zenit» komandai uzvarēt gan UEFA kausa izcīņā (tagad UEFA Eiropas līga), gan iegūt Eiropas Superkausu.

Kā ziņots, Advokāts ir bijis arī Nīderlandes izlases galvenais treneris un vadījis tādus pazīstamus klubus kā «PSV Eindhoven» un Glāzgovas «Rangers».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu