Advokāts: «Tulūzas šāvēja» brālim var tikt izvirzītas apsūdzības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

«Tulūzas šāvēja» vecākais brālis Abdelkaders Mera stāsies tiesneša priekšā un, domājams, viņam var tikt izvirzītas apsūdzības, paziņojis viņa draudzenes advokāts.

Jau ziņots, ka Abdelkaders Mera un viņa draudzene sestdien tika nogādāti Parīzē uz nopratināšanu, kuras laikā viņš paziņojis, ka viņam par sava jaunākā brāļa noziedzīgajiem nodomiem nekas nav bijis zināms, bet izteicies, ka lepojas ar viņa rīcību. Draudzene svētdien atbrīvota.

Pēc policijas un prokuroru teiktā, 29 gadus vecais Abdelkaders Mera arī ir radikālais islāmists. Viņa automašīnā atrasti aizdomīgi materiāli, kas, iespējams, ir sprāgstvielas.

Jau ziņots, ka vairākos uzbrukumos šomēnes Tulūzā un tās apkaimē Mohammeds Mera nogalināja septiņus cilvēkus - trīs Ziemeļāfrikas izcelsmes franču karavīrus un vēl četrus cilvēkus pie Tulūzas ebreju skolas. Ceturtdien viņš tika nošauts policijas operācijas laikā.

Savu rīcību Mohammeds Mera motivēja ar palestīniešu bērnu ciešanām, Francijas iesaistīšanos Afganistānas karā un aizliegumu publiskās vietās nēsāt parandžas. Uzbrucējs arī apgalvoja, ka viņu Vazīristānā, Pakistānas vēsturiskajā novadā, kas atrodas pie Afganistānas robežas, esot apmācījuši «Al Qaeda» kaujinieki.

Mohammeds bija viens, kad pastrādāja slepkavības, taču radušās šaubas, vai viņam nav bijuši līdzzinātāji un vai nav sniegta palīdzība. Pēc izmeklētāju teiktā, ir skaidri acīmredzams, ka «Tulūzas šāvējs» dzīvojis pāri par saviem ierobežotajiem līdzekļiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu