Afganistānā smagi ievainots Igaunijas karavīrs

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Afganistānā piektdien pēcpusdienā nemiernieki uzbruka Igaunijas kājnieku patruļas karavīriem, bet paštaisītas bumbas eksplozijā viens karavīrs guvis smagus ievainojumus, paziņoja Igaunijas Aizsardzības spēku galvenajā štābā.

Militārie feldšeri sniedza ievainotajam   karavīram  pirmo palīdzību, bet pēc tam viņu ar helikopteru nogāja militārajā bāzē «Camp Bastion», kur viņu operēja.

Igaunijas Aizsardzības spēki ir informējuši ievainotā karavīra  tuviniekus. Igaunijas Aizsardzības spēki nepublisko ievainotā   karavīra  vārdu vai ievainojumu raksturu, jo datu aizsardzības likums liedz publiskot personisku informāciju.

Ķirurgs majors Jāns Teps apstiprināja, ka «Camp Bastion» cietušajam karavīram sniegta visa nepieciešamā un iespējamā medicīniskā palīdzība.

Afganistānā  pašlaik atrodas Igaunijas kājnieku rotas «Estcoy- 13» karavīri, militārā atbalsta grupa NSE-12 un štāba virsnieki.

Igaunijas bruņotie spēki piedalās NATO vadītajos Starptautiskajos drošības atbalsta spēkos (ISAF) Afganistānā kopš 2003.gada un ir dislocēti Helmandas provincē kopš 2005.gada.

Misijā Afganistānā Igaunijas bruņotie spēki zaudējuši deviņus karavīrus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu