Āgenskalnā deg koka arhitektūras pērle; bloķēta satiksme (152)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) plkst.17.10 saņēmis izsaukumu uz Āgenskalnu, kur Baložu ielā 21, deg divstāvu neapdzīvota koka arhitektūras pērle, kas atrodas tuvumā AS «Latvijas Valsts meži» centrālajam birojam.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Inga Vetere, uz izsaukumu ir devušās vismaz četras autocisternas un ugunsgrēkam ir noteikta paaugstināta bīstamība.

Kā norādīja Vetere, deg divstāvīga koka māja jau 500 kvadrātmetru platībā. Ēkai deg pirmais un otrais stāvs, kā arī jumts.

Uz vietas atrodas piecas autocisternas, autokāpnes, autopacēlājs un viens ūdens vedējs. Tomēr ir problēmas hidrantos ar ūdens spiedienu.

Patlaban situācija Baložu ielā nav mainījusies, ugunsgrēks nav lokalizēts un ugunsdzēsēji vēl joprojām cīnās ar nelaimi.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, Baložu ielā degošā ēka ir 1897.gadā pēc pazīstamā jūgendstila arhitekta Alfrēda Ašenkampfa dizaina būvēts īres nams. Ēka agrāk saukta par «fon Kolpakova namu».

Kāds aculiecinieks zināja stāstīt, ka ēkā šodien notikuši iekšdarbi.

Policija informē, ka notikuma vietā ir bloķēta transportlīdzekļu satiksme. Tiek ziņots, ka ugunsnelaimes dēļ traucēta arī sabiedriskā transporta kustība.

Komentāri (152)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu