Āgenskalnā vīrietis sarīko slaktiņu - ar pieciem šāvieniem nogalina apsargu; ievaino arī pārdevēju (149)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: wolfgangfoto, CC BY-ND 2.0

Nedēļas nogalē veikalā Āgenskalnā kāds vīrietis ar pieciem šāvieniem nogalinājis apsargu un smagi ievainojis veikala pārdevēju. Vēlāk vīrietis veicis apšaudi citā veikalā, kur policisti viņu aizturējuši, portālam «Apollo» pavēstīja Rīgas reģiona policijas pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis.

Sestdienas naktī pulksten 1.20 naktī policija saņēma izsaukumu uz kādu veikalu Āgenskalnā, kur bija noticis uzbrukums veikala apsargam un pārdevējai. Policisti nekavējoties mobilizēja virkni policijas ekipāžu un devās uz notikuma vietu, kur atrada nogalinātu 50 gadus vecu veikala apsargu un smagi ievainotu pārdevēju – 49 gadus vecu sievieti.

Policisti nekavējoties uzsāka noziedznieka meklēšanu un pēc kāda laika saņēma informāciju par apšaudi citā veikalā – Dzirciema ielā. Ierodoties notikuma vietā, policisti aizturēja iespējamo uzbrucēju, kuru bija neitralizējis kāds drosmīgs veikala apmeklētājs.

Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka pirmajā uzbrukumā vīrietis iegājis diennakts veikalā un iegādājies alkoholiskos dzērienus patērēšanai uz vietas. Lietojot alkoholiskos dzērienus, vīrietis uzsācis sarunu ar veikala apsargu, taču sarunas laikā vīrietis pēkšņi izvilcis pistoli un raidījis piecus šāvienus apsarga ķermenī, bet uzreiz pēc tam vēl vienu šāvienu uz pārdevēju, ievainojot viņu vēderā.

Izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka otrajā veikalā vīrietis pirms uzbrukuma pieprasījis pudeli degvīna, solot samaksāt vēlāk, taču, kad pārdevēja atteikusi, viņš izvilcis šaujamieroci un izšāvis visu aptveri veikala plauktos. Brīdi, kad vīrietim beigušās patronas, izmantojis kāds drosmīgs veikala apmeklētājs, kurš neitralizējis uzbrucēju. Mirkli vēlāk uzbrucēju aizturējuši policijas darbinieki.

Aizturētajam vīrietim tiesa kā drošības līdzekli piemērojusi apcietinājumu. Zināms, ka nozieguma izdarīšanas brīdī noziedznieks bijis divu promiļu reibumā.

Pret vīrieti uzsākts kriminālprocess par divu personu slepkavības mēģinājumu un par bruņotas laupīšanas mēģinājumu. Aizdomās turamais 50 gadus vecais vīrietis agrāk tiesāts par slepkavību un citiem ar agresiju saistītiem noziegumiem.

Komentāri (149)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu